Elokapinan mielen­osoittajien päälle ruiskutettiin eläimen ulosteelta haisevaa nestettä – Jyväs­kylän MM-ralli muuttui iltaa kohti levottomaksi

Poliisi otti kiinni kuusi ihmistä.

Elokapinaan kohdistettu vastaisku tapahtui puistossa Jyväskylän Ryytipolulla kello 17.49.

5.8. 20:42 | Päivitetty 5.8. 22:15

Naamioituneet henkilöt ruiskuttivat Jyväskylässä rallia vastustaneiden Elokapinan mielenosoittajien päälle vesipyssyllä eläimen ulosteelta haisevaa nestettä.

Elokapinaan kohdistettu vastaisku tapahtui puistossa Jyväskylän Ryytipolulla kello 17.49.

Poliisi otti kiinni kuusi epäiltyä. Heitä pidetään säilöönottotiloissa kuulusteluja varten.

– Meillä oli laillinen mielenosoitus, mihin tehtiin vastamielenilmaus, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kari Aaltio kuvaa kuviota.

Vanhin kiinniotetuista on syntynyt 1970-luvulla ja yksi heistä on syntynyt tällä vuosituhannella, Aaltio kertoo.

– Eivät nämä ihan pentuja olleet.

Rikosnimikkeitä ovat poliittisen toimintavapauksien loukkaaminen, laiton naamioituminen, lievä vahingonteko ja lievä pahoinpitely.

Aaltio sanoo, että jos noilla rikosnimikkeillä ei saada tänään miehiä kuultua, heidät siirretään kiinniotettujen puolelle.

Elokapinallisten puolelta jutussa on kuusi asianomistajaa.

Lue lisää: Jyväskylässä osoitettiin mieltä MM-rallia vastaan – poliisi otti häiriköitä kiinni

Jyväskylän toinen MM-rallipäivä oli poliisin mukaan odotetun vilkas.

Tien käyttäjiä oli paljon, ja liikenne ruuhkautui ajoittain Laukaassa ja Petäjävedellä. Poliisi valvoi erikoiskokeiden siirtymäteiden liikennettä tehostetusti.

Harjun erikoiskoe Jyväskylän keskustassa sujui poliisin mielestä rauhallisesti.

Yhden kuljettajan poliisi määräsi väliaikaiseen ajokieltoon. Sakko rapsahti yhdeksälle kuljettajalle ja parikymmentä kuljettajaa sai huomautuksen.

Yksi huumausaineista päihtynyt kärähti tieliikenteessä. Asian yhteydessä poliisi kirjasi myös epäillyn huumausainerikoksen.

Vesiliikenteessä poliisi ei tavannut päihtyneitä kuljettajia, mutta kahden veneilijän alkometrin puhallustulos jäi alle rangaistavuuden.

– Kokonaisuutta tarkastellen ja merkittävään liikennemäärään nähden liikennekäyttäytyminen on ollut erinomaista, poliisi kiittelee tiedotteessa.

Poliisilla on ollut alkuiltapäivästä lähtien enenevässä määrin päihtyneisiin ja häiriökäyttäytymiseen liittyviä tehtäviä.

– Perjantaipäivä on ollut poliisitoiminnallisesti odotetun vilkas, ja edessä oleva yö vaikuttaa kiireiseltä, komisario Mikko Porvali sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?