Kalle Rovanperältä kova suoritus sivulajissa – sensaatio mureni ikävään ongelmaan

Kalle Rovanperä eteni 16 parhaan joukkoon driftingin DMCE-sarjan osakilpailussa Irlannissa.

Kalle Rovanperä on rattimies vertaansa vailla.

8.5. 21:16

Rallikuljettaja Kalle Rovanperä ylsi kovaan suoritukseen sivulajinsa driftingin DMCE-sarjan osakilpailussa Irlannissa.

Hän selvitti helposti lauantain karsinnat, josta jatkoon pääsi 32 kuljettajaa. Suomalainen keräsi karsintakierrokselta seitsemänneksi parhaimmat pisteet.

Kulku jatkui sunnuntaina, kun Rovanperä kukisti pariajojen avauskierroksella kreikkalaisen Stavros Grillisin ja eteni 16 parhaan joukkoon.

Pudotusajojen toisella kierroksella Rovanperä otti mittaa puolalaisesta Jakub Pryzgonskista. Rovanperä ja kokenut puolalainen eivät saaneet selvitettyä paremmuuttaan kahdella yrittämällä, joten tuomaristo pani kaksikon uusintaan.

Siinä Pryzgonski oli etevämpi. Rovanperä tippui.

Rovanperä, 21, on osallistunut drifting-kisoihin aikaisemminkin, mutta ei ikinä yhtä totisissa merkeissä kuin nyt.

Driftingin perusideana on ajaa sivuluisussa mahdollisimman suuressa kulmassa koko radan leveyttä hyödyntäen niin suurella nopeudella kuin mahdollista.

21-vuotias Toyota-kuski kertoi kisan jälkeen Instagramin tarinoissa kadottaneensa pidon ennen ratkaisevaa otatusta. Rovanperä ja mekaanikot koettivat korjata ongelmaa pudottamalla rengaspainetta, mutta se ei auttanut.

– Vähän sääli, että kilpailu päättyi näin. Nautin silti viikonlopun ajoista. Ensi kerralla olemme parempia, Rovanperä ilmoitti videolla.

Rovanperän Instagam-tilillään julkaisemissa videoissa näkyy, että Irlannissa todella osataan arvostaa autojen pärinää ja näyttäviä sivuluisuja.

Rovanperä palaa leipälajinsa pariin ensi viikonloppuna Portugalin MM-rallissa.

Keski-Suomen sorarännien kasvatti johtaa MM-sarjaa 29 pisteen erolla ennen Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvillea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?