Jari-Matti Latvala kertoo Toyotan tallin valmistautumisesta uuteen rallin MM-kauteen - Ralli - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvala kertoo ikävästä takaiskusta – ”Testi oli lopetettava”

Jari-Matti Latvala kommentoi Toyotan Rally1-auton kehitystyötä MM-sarjan verkkosivuilla.

Kalle Rovanperän kuljettama Toyota kuvattuna MM-kauden päätöskisassa Italiassa.

6.12.2021 15:41

Rallin MM-sarjassa valmistaudutaan muutokseen, kun ensi vuodeksi vaihdetaan hybriditeknologialla toimiviin Rally1-autoihin.

Päättyneellä kaudella sekä kuljettajien että valmistajien MM-tittelin valloittaneen Toyota-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala toteaa olevansa tyytyväinen siihen, missä talli tällä hetkellä menee hybridiaikaan astumisessa. Vaikka Elfyn Evansin kolari testiajoissa Ranskassa viime viikolla sotkikin valmistautumista.

– Olen todella iloinen hybridisysteemin toimivuudesta. Toimii aika hyvin tällä hetkellä, ja se on tärkein asia ensi vuoden MM-kautta ajatellen, Latvala kertoi MM-sarjan sivustolla.

Toyota testaa jälleen ensi viikolla, kun kahdeksankertainen maailmanmestari Sébastien Ogier saa ensi tuntumaa hybridivoimaan.

–  Olen aika tyytyväinen siihen, missä olemme nyt. Testi oli lopetettava Elfynin kolaroitua, koska meillä ei ollut testissä mukana tarpeeksi varaosia korjataksemme auton. Se johtuu siitä, että meillä riittää yhä kiirettä uusien osien valmistamisessa uuteen autoon, Latvala sanaili.

–  Liikaa aikaa ei ole, eikä sitä ole tuhlattavaksi. Kaikki testiajot ovat todella tärkeitä, ja nyt odotamme mielenkiinnolla, mitkä ovat Sébastienin fiilikset autosta.

MM-kausi 2022 alkaa Monte Carlon rallilla 20.–23. tammikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?