Sébastien Ogier töppäili taas – supertähdelle määrättiin mojovat sakot

Sébastien Ogier rikkoi jälleen sääntöjä.

MM-sarjan kärki Sébastien Ogier jäi Katalonian MM-rallissa neljänneksi.

17.10.2021 17:09

Toyotan Sébastien Ogier on saanut mojovat sakot viikonlopun Katalonian MM-rallin tapahtumista.

Lauantaina Ogier ei ollut pitänyt kypärän suojahupun kaulusta asiamukaisesti ajopuvun sisällä. Tuomaristo mätkäisi sääntöjen rikkomisesta ranskalaiselle 200 euron sakot.

Sunnuntain sakkoihin tuomaristo pamautti nollan perään, kun Ogier oli törttöillyt yleisellä tiellä lauantai-iltana.

Tuomariston mukaan Ogier oli siirtomatkalla ohittanut edessä olleen auton oikealta puolelta ja jatkanut matkaa pysähtymättä ohi poliisin tarkastuspisteen.

Ogier sai erikseen poliisilta sakot molemmista rikkomuksista.

MM-rallin tuomaristo kuuli Ogieria ennen omaa päätöstä. Ranskalainen myönsi ohittaneensa edellä ajaneen auton oikealta puolelta ja pahoitteli tapahtunutta. Ogier väitti, ettei hän ollut ymmärtänyt poliisin pysähtymismerkkejä, vaan luuli heidän ohjanneen ralliautoja ohi liikenneruuhkan.

Päätöksessä tuomaristo muistutti, että kuljettajien tulee noudattaa paikallisia liikennesääntöjä.

Ranskalaiselle langetettiin tapahtuneesta 2 000 euron sakko, joten viikonlopun rallista tuli maksettavaa yhteensä 2200 euroa.

Ogier ei ole ensimmäistä kertaa tuomariston edessä. Kauden avauksessa Monte Carlossa Ogier sai sakot ajamisesta kypäränremmi auki. Suomen MM-rallissa lokakuun alussa remmi pysyi kiinni, mutta se oli huomattavan löysällä, josta tuomaristo muistutti uusilla sakoilla.

Lue lisää: Tähtikuski Sebastien Ogier sortui taas samaan rikkeeseen – sai sakon ja ison aikarangaistuksen Suomen MM-rallissa

Kroatian MM-rallissa huhtikuun lopussa Ogier törttöili Zagrebin liikenteessä ja sai peräti 7 000 euron sakot. Ranskalainen oli törmännyt siviiliauton kanssa ja poistunut onnettomuuspaikalta, vaikka edessä seissyt poliisi oli estänyt häntä.

Lue lisää: Sebastian Ogier syyllistyi sarjahölmöilyyn liikenteessä – tällainen rangaistus rallitähdelle rapsahti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?