Jari-Matti Latvala paljastaa uutta tietoa selkänsä loukanneen Kalle Rovanperän kunnosta - Ralli - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvala paljastaa uutta tietoa selkänsä loukanneen Kalle Rovanperän kunnosta

Toyotan nuoren suomalaistähden ajokunto on askarruttanut rallifaneja suuresti Jyväskylässä nähdyn ulosajon jälkeen.

Toyotan nuoren tähden Kalle Rovanperän ilmeet olivat vakavia Jyväskylän MM-rallissa toissa viikonloppuna nähdyn ulosajon jälkeen.

13.10. 16:49

Toissa viikonloppuna ajettu Jyväskylän MM-ralli sai suomalaisittain ikävän käänteen lauantaina, kun Toyotan WRC-tiimin nuori tähti Kalle Rovanperä rysähti kovasta vauhdista hiekkakasaan Patajoen erikoiskokeella.

Rovanperä, 21, palasi Suomen MM-osakilpailun reitille sunnuntaina, mutta joutui jättämään leikin kesken voimakkaiden selkäkipujensa vuoksi.

Sen jälkeen urheilupiireissä on spekuloitu kuumeisesti, pystyykö Rovanperä ajamaan seuraavassa MM-osakilpailussa, tänä viikonloppuna Espanjan Kataloniassa – ja jos pystyy, niin millä tasolla.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi jo viime torstaina IS:n urheilutoimituksen ja Urheilumuseon tuottamassa keskusteluohjelmassa Tähden seurassa huojentavia tietoja Rovanperän selän kunnosta. Latvalan mukaan Rovanperän selän lihaksiin ”tuli vain normaali repeämä”, ei mitään sen vakavampaa.

Nyt Latvalalla on suomalaisille rallifaneille entistä huojentavampia uutisia.

– Kalle on jo täysin kunnossa. Hänellä ei ole enää mitään häikkää missään, IS:n Espanjasta tavoittama Latvala kommentoi.

– Siinä rytäkässä tullut lihasrepeytymä aiheutti Kallelle kipuja vielä ulosajon jälkeisenä päivänä, mutta jo seuraavina päivinä toipuminen alkoi edetä nopeasti.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoo tuoreita uutisia Kalle Rovanperän tilanteesta.

Alkuviikosta Rovanperä on muiden MM-osakilpailun kuskien tavoin ollut nuotittamassa tulevaa reittiä. Latvala uskoo, ettei Jyväskylässä nähdyllä ole vaikutusta kuluvalla kaudella kaksi MM-osakilpailua voittaneen Rovanperän ajovireeseen.

– Uskon vahvasti, että Kallella on kaikki saumat ajaa kolmen parhaan joukkoon täällä. Hänen vauhtinsa pitäisi riittää palkintopallisijoitukseen, Latvala arvelee.

Toyotan Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa vielä turvallisen tuntuisesti, mutta Jyväskylässä säkenöineellä tallikaveri Elfyn Evansilla on vielä mestaruuskamppailussa sanansa sanottavanaan. Rovanperä on MM-sarjassa neljäntenä, pisteen päässä kolmantena olevasta Hyundain Thierry Neuvillesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?