Kalle Rovanperä ajoi upeaan voittoon – Toyotan pomo paljasti, että voitto oli pienestä kiinni - Ralli - Ilta-Sanomat

Oliko Kalle Rovanperän upea voitto vain hiuskarvan varassa? Toyotan pomo paljasti mielenkiintoisen tiedon MM-rallin kulisseista

Autojätti Toyotan pääjohtajalla oli ensi käden tietoa Kalle Rovanperälle voitokkaan rallin kulissien takaisista tapahtumista.

Kalle Rovanperä (oik.) ja hänen kakkoskuljettajansa Jonne Halttunen voittivat Kreikan MM-rallin ylivoimaisesti. Toisinkin olisi voinut käydä, paljastaa Toyotan pääjohtaja.

14.9. 18:02

Kreikan MM-ralli oli voittoon ajaneen Kalle Rovanperän, 20, näytöstä. Toyota-kuljettaja Rovanperä järjesti show’n, joka tuntui mykistävän kokeneetkin rallijermut. Rovanperän vauhti oli häikäisevää ja suoritus kaikin puolin kypsä, mutta autojätti Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda paljasti pölyn laskeuduttua mielenkiintoisen seikan ralliviikonlopun kulissien takaa.

Toyoda, 65, kiitti Rovanperää ja kehui tämän kehittyvän päivä päivältä paremmaksi. Toyota Gazoo Racingin julkaisemassa tiedotteessa japanilainen Toyoda kiitti myös tallin muuta väkeä, joka tuki ansiokkaasti Rovanperän autokuntaa. Hän nosti esiin tärkeän asian, joka osaltaan mahdollisti Rovanperän voitonjuhlat ja uran toisen MM-osakilpailuvoiton.

– Koronatilanteen takia osa insinööreistämme on pysynyt tallin tiloissa Suomessa. He tukevat tallia etänä ja ovat parantuneet tässä työssään. Tämän rallin aikana datainsinöörit löysivät Kallen autosta ongelmia kilpailun alussa. Tämä havainto mahdollisti sen, että autokunta pystyi jatkamaan rallia niin, ettei ongelma kasvanut vakavaksi, Toyoda kertoi täsmentämättä ongelmien laatua.

Rovanperän ajosuoritusta Toyotan ”iso pomo” hehkutti estoitta.

– Viron MM-rallin voitolla Kallesta tuli kautta aikojen nuorin MM-rallin voittaja, kun hän ohitti tässä tilastossa Jari-Matti Latvalan. Sitten hän oli kolmas Belgian MM-rallissa ja nyt voitti Kreikassa. Olen todella iloinen siitä, että hänestä on tullut niin luotettava kuljettaja, äärimmäisen intohimoiseksi autourheilumieheksi tiedetty Toyoda herkutteli.

Toyotan presidentti Akio Toyoda on yksi autoalan suurimmista vaikuttajista maailmassa.

MM-sarja jatkuu lokakuun alussa Rovanperän ja Toyotan rallitallin ”kotikentällä” Keski-Suomen soraränneissä.

– Seuraava ralli Suomessa on kotikilpailumme. Toivon näkeväni kaikilta kuljettajiltamme hymyä. Uskon, että tallin koko henkilökunta, tallipäällikkö Jari-Matin johtamana, mahdollistavat tämän. Arvostan myös faniemme jatkuvaa kannustusta Suomessa, Toyoda tuumasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?