Teemu Suninen ahdingossa rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla - Ralli - Ilta-Sanomat

Teemu Sunisen MM-ralliuraan paha mutka – manageri: ”Mahdollisuudet ovat aika pienet”

Teemu Sunisen asema rallin MM-sarjan kuljettaja­markkinoilla ei näytä hyvältä. Tämän myöntää myös manageri Timo Jouhki.

Teemu Suninen on ajautunut ahdinkoon MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla. Arkistokuva.

18.8. 10:48

Rallin MM-sarjassa kilpailevan Teemu Sunisen, 27, ensi kauden tilanne ei näytä kovin valoisalta. Tämän myöntää myös hänen kokenut managerinsa Timo Jouhki.

Suninen on viime aikoina ajanut MM-sarjassa M-Sport-tallin Fordeilla sekä pääluokka WRC:ssä että yhtä pykälää alemmassa kilpa­kategoriassa. Tulokset eivät ole olleet toivotunlaisia.

– Teemun mahdollisuudet jatkaa M-Sportilla ensi vuonna ovat aika pienet. Se johtuu monestakin tekijästä, eikä vähiten siitä, ettei ole mennyt ihan maailman parhaalla tavalla, Jouhki sanoo Ilta-Sanomille.

– Joskus rallissa voi myös sanoa, että on ollut epäonnea, ja Teemulla on sitäkin nyt ollut, Jouhki pohtii.

Lue lisää: Manageri: Kalle Rovanperän jatkosopimus Toyotalle on selvä

Sunisen yhteydessä on puhuttu siitä, että hän pääsisi Toyotalle ajamaan ensi kaudeksi osan ralleista, koska ranskalais­tähti Sébastien Ogier ei haluaisi enää ajaa kokonaista MM-sarjaa, vaikka Toyotalla haluaakin jatkaa.

Manageri Jouhki sanoo, että jonkinlainen Toyota-pesti voisi olla Suniselle mahdollinen, mutta hän ei pidä sitä ”kovin toden­näköisenä”.

Nykytiedon valossa voi olla, ettei Suniselle löydy lainkaan ajokkia MM-sarjan pää­luokasta, ja hänen pitää hakea vauhtia alemmasta kategoriasta.

– Teemulle yritetään nyt katsoa, mikä voisi olla mahdollista. Ilman muuta kaikki vaihto­ehdot katsotaan, Jouhki kuvailee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?