MM-ralli: video näyttää, kuinka vaarallinen Takamoto Katsutan onnettomuus oli - Ralli - Ilta-Sanomat

Katastrofi lähellä MM-rallissa – pelottava video paljastaa, kuinka läheltä katsojia holtittomasti pyörinyt auto meni

Takamoto Katsutan ulosajo Belgian rallissa oli hengenvaarallinen.

Takamoto Katsutan Belgian ralli päättyi rajuun ulosajoon.

17.8. 14:14

Toyotan japanilaiskuljettajan Takamoto Katsutan Belgian ralli päättyi toiseen perättäiseen keskeytykseen MM-sarjan kilpailuissa. Katsutan raju ulosajo kymmenennellä erikoiskokeella tarttui myös videolle, jolta näkyy, miten vaarallinen tilanne lopulta oli.

Jos video ei näy alla, voit katsoa sen tästä linkistä. Katsutan ulosajo tulee kohdassa 5.43.

Japanilaisen ajokki suistuu ojaan, mistä se kimpoaa vaarallisesti tien toiselle puolelle. Videosta näkee, että Katsutan Toyota on todella lähellä osua videon kuvaajaan. Auto sinkoilee niin kovalla vauhdilla, että tilanne oli ehdottomasti hengenvaarallinen.

– Se oli iso kolari, mutta onneksi olemme molemmat kunnossa. Olen pahoillani tallin puolesta. Sääli, että kävi näin, mutta se on osa oppimisprosessia ja yritän tulla takaisin vahvempana, Katsuta kommentoi tilannetta Toyotan WRC-tallin verkkosivuilla.

– Se oli kovavauhtinen, mutta kapea kohta lähellä erikoiskokeen alkua. Siinä oli vähän töyssyjä, ja kun auto joutui puristukseen, en pystynyt kääntämään niin helposti ja ajauduimme ojaan. Tässä rallissa ei voi tehdä tällaisia virheitä, hän kuvaili tilannetta.

Pääasia kuitenkin oli, että Katsuta ja katsojat selvisivät vaaratilanteesta säikähdyksellä.

– Se oli iso kolari, onneksi en osunut katsojiin. Näin katsojien olleen melko lähellä autoa, joten oli hyvä kuulla, että keneenkään ei osunut, japanilainen sanoi vaaratilanteesta Dirtfishin mukaan.

Belgian rallin voitti kotimaansa osakilpailua alusta asti hallinnut Hyundain Thierry Neuville. Toyotan nuori suomalaisässä Kalle Rovanperä jatkoi vahvaa virettään ja ajoi kolmanneksi.

MM-sarjan kärjessä jatkaa Belgiassa viidenneksi jätetty Toyotan Sebastien Ogier. Rovanperä on neljäntenä ja ulos ajanut Katsuta kuudentena.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan Kreikassa 9.–12. syyskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?