Hurjaa draamaa Safari-rallissa! Kalle Rovanperä jäi jumiin matkan varrelle, Neuvillella ja Tänakilla rengasongelmia - Ralli - Ilta-Sanomat

Hurjaa draamaa Safari-rallissa! Kalle Rovanperä jäi jumiin matkan varrelle, Neuvillella ja Tänakilla rengasongelmia

IS seurasi Keniassa ajettavan Safari-rallin perjantain tapahtumia.

Kalle Rovanperän perjantai päättyi jättipettymykseen.

25.6. 9:08 | Päivitetty 25.6. 18:50

Juhannusviikonloppuna ajetaan rallin MM-sarjassa legendaarinen Safari-ralli Keniassa. Se palasi MM-sarjan kalenteriin lähes 20 vuoden tauon jälkeen – viimeksi Safari-ralli ajettiin MM-sarjassa vuonna 2002.

MM-sarjan kuudes osakilpailu käynnistyi torstai-iltana ajetulla yleisö-EK:lla. Tänään, perjantaina, ajettiin kuusi erikoiskoetta.

Toyotan Kalle Rovanperä oli tiukasti mukana voittotaistossa, kunnes joutui keskeyttämään päivän viimeisellä erikoiskokeella jumituttuaan mutaiselle tielle. Hän putosi seitsemänneksi ja kauas kärkitaistosta.

–  Kallella tuli niin paljon hiekkaa tuulilasiin, ettei hän kerta kaikkiaan nähnyt mitään, ja hänen oli pakko pysähtyä. Siinä oli syvät urat, ja kun lähtökitka oli suurempi kuin liikekitka, jäi Kalle sinne kiinni, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala selvitti.

–  Me pyysimme Kallea keskeyttämään, koska aikaa meni niin paljon. Oli myös riskinä, että ilmanputsari on ottanut paljon hiekkaa sisäänsä, mikä olisi voinut rikkoa moottorin.

Rallia johtaa Hyundain Thierry Neuville.

Seuranta aukeaa alle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?