Jari-Matti Latvalalle täysosuma Sardiniassa – Jari Huttunen voitti WRC2-luokan - Ralli - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvalalle täysosuma Sardiniassa – Jari Huttunen voitti WRC2-luokan

Toyotan Sebastien Ogier ja Elfyn Evans ajoivat Sardiniassa kaksoisvoittoon. WRC2-luokan Jari Huttunen oli yleiskilpailussa hienosti viides.

Sebastien Ogier hurjasteli voittoon Sardiniassa.

6.6. 14:25

WRC2-luokassa ajavan Jari Huttusen viides sija oli suomalaisten harvoja ilonaiheita Sardinian MM-rallissa, kun WRC-autoilla kilpailleiden Kalle Rovanperän ja Teemu Sunisen kisa lässähti keskeytysten takia jo ensimmäisenä ajopäivänä perjantaina.

Huttunen taisteli WRC2-luokan voitosta norjalaisen Mads Östebergin ja kukisti tämän 7,5 sekunnilla.

–  Meillä oli tällä ja edellisellä erikoiskokeella ongelmia moottorin kanssa. Tämä oli hyvä ralli minulle, mutta joka päivä oli pieniä ongelmia, Huttunen kommentoi MM-sarjan tv-lähetyksessä kilpailun päätyttyä.

Jari-Matti Latvalan johtama Toyota-talli otti rallissa kaksoisvoiton, sillä ranskalainen Sebastien Ogier oli ykkönen ja britti Elfyn Evans kakkonen. Kolmanneksi ajoi belgialainen Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville.

– Upea tulos, Latvala kommentoi kaksoisvoittoa. Sydämentykytystä tallipomolle toi Evansin auton saama vesikylpy viimeisellä erikoiskokeella, kun tilanne johti moottorin hetkelliseen sammumiseen.

Ogier vankisti samalla MM-sarjan johtoaan. Ogierilla on 106 pistettä, Evansilla 95 pistettä.

–  Oli uskomaton viikonloppu, vaikka ennakoimme, että tästä tulee ihan surkea. Perjantai oli uskomaton, ja eilen nousimme taas kärkeen, Ogier kuvasi uransa 52 voiton rakentumista.

Kisan päättäneellä 20. erikoiskokeella Toyota-kuljettaja Rovanperä oli kolmas ja sai kolme MM-pistettä. Rovanperän mukaan ajolinja oli kuitenkin heikentynyt pienempien luokkien autojen jäljiltä.

Rovanperä on MM-sarjassa kuudentena 44 pisteellään.

Suninen sai Sardiniassa tilaisuuden Fordin WRC-autolla, mutta perjantain ensimmäisen erikoiskokeen virhe pilasi kisan.

–  Täytyy yrittää olla vahvempi seuraavassa kilpailussa, Suninen totesi.

MM-sarja jatkuu Keniassa 24.–27. kesäkuuta.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 6. kesäkuuta kello 14.29.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?