F1-tähtien tukema uusi kilpa­sarja käynnistyi, ja rytinä oli rajua – katso videot hurjista ulosajoista - Ralli - Ilta-Sanomat

F1-tähtien tukema uusi kilpa­sarja käynnistyi, ja rytinä oli rajua – katso videot hurjista ulosajoista

Extreme E -sarja alkoi lauantaina Saudi-Arabiassa.

Extreme E -luokan auto kuvattuna viime vuonna.­

3.4. 15:42

Sähkökäyttöisillä autoilla kilpailtava Extreme E -sarja käynnistyi lauantaina Saudi-Arabian aavikolla, Al-Ulassa. Heti avauspäivä osoitti, mitä tuleman pitää – vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Lauantaipäivän alkuerälähdöissä nähtiin kaksi hurjaa ulosajoa. Veloce Racing -tallin ranskalaiskuski Stéphane Sarrazin vastasi alkuerien ensimmäisestä kaadosta.

Hän leikkasi oikealle kääntyvässä mutkassa rahtusen liian sisältä, minkä jälkeen ajoneuvo syöksyi hurjaan ilmalentoon. Auto pyöri useamman kerran katon kautta ympäri, mutta Sarrazin selvisi tärskystä isoimmitta vammoitta.

Voit katsoa Sarrazinin ulosajon alla olevasta Twitter-upotuksesta.

Vain hetkisen kuluttua todistettiin vieläkin rajumpi ulosajo. ABT Cupra XE -tiimiä edustava Claudia Hürtgen menetti autonsa hallinnan samankaltaisessa tilanteessa, ja jälki oli rumaa.

Hiekkapilven ympäröimä menopeli pyöri lukuisia voltteja sekä katon että nokan kautta. Auto kärsi pahoja vaurioita, mutta saksalaiskuljettaja kömpi ulos miltei vahingoittumattomana.

Hürtgen, 49, kertoi Motorsportin haastattelussa puraisseensa vain kieleensä – muita vammoja ei tullut. Hän ei uskaltanut poistua romuttuneesta autosta heti, sillä radioyhteys tiimin kanssa ei toiminut.

– Odotin hetken aikaa, kunnes kuulin, että kaikki on kunnossa. Kuljettajana tuollaiset hetket tuntuvat ikuisuudelta. Voin kuitenkin hyvin, hän totesi.

Voit katsoa Hürtgenin ulosajon alla olevasta Twitter-upotuksesta.

Ensimmäisen alkuerän nopeinta vauhtia pitivät Nico Rosbergin luotsaaman Rosberg X Racingin Johan Kristoferssen ja Molly Taylor. Lewis Hamiltonin X44-tallin kaksikko Sebastien LoebCristina Gutierrez sijoittui toiseksi.

Kilpailu jatkuu välierä- ja finaalivaiheessa, jossa kummassakin ajaa kolme mies–nainen-kuljettajaparia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?