Jari-Matti Latvala huokaisi syvään ongelmien jälkeen: Kiitos Kalle! - Ralli - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvala huokaisi syvään ongelmien jälkeen: ”Kiitos Kalle!”

Kalle Rovanperä pelasti pitkälti Toyotan Rovaniemellä.

Kalle Rovanperä ajoi hienosti, mutta Toyotan odotettiin olevan nähtyä kilpailukykyisempi Lapin lumilla.­

28.2. 17:31

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan talli odotti pääsevänsä nähtyä parempaan vauhtiin Rovaniemen MM-rallissa.

Kalle Rovanperä oli toki kilpailussa toinen ja nappasi Power Stagen pohja-ajallaan maksimipisteet sieltä. Muista Toyota-kuljettajista Elfyn Evans oli viides, ja suurmestari Sebastien Ogierin vauhti oli vaisua läpi kisan. Hän rysäytti näyttävästi uloskin lauantaina. Toyotan japanilaistoivo Katsuta Takamota oli kuudes.

Ennen kisaa ajettujen Toyotan testien odotettiin sujuneen hyvin. Lisäksi Juho Hänninen keräsi voitollaan Toyotalle arvokkaaksi koettua tietoa alkuperäisestä Tunturirallista ”MM-Tunturia” varten.

Hyundain vauhti yllätti kuitenkin Toyotan väen. Hyundain virolaistähti Ott Tänak voitti ja saman merkin Thierry Neuville puristi aivan Rovanperän kantaan kolmanneksi.

Kaikki Toyotan kuljettajat, Rovanperä mukaan lukien, valittelivat pitkin kisaa auton aliohjaavan, eli puskevan liikaa. Myös eturenkaiden kuluminen ja siten pidon heikkeneminen yllätti Toyotan miehiä.

Tallipomo Latvala, 35, arvioi kisan aikana, miksi kilpailukyky Hyundain miehiin nähden ei ollut Toyotan kannalta se, mitä ennen rallia otaksuttiin.

Latvalan mukaan ennen rallia käytetty testitie ei ollutkaan täysin sopiva varsinaisen rallin luonteelle. Testitien kurveissa ja mutkissa ei havaittu kisan aikana ilmenneitä ongelmia.

Itse kisassa pitkähköissä kiristyvissä mutkissa ajokin keula niin sanotusti karkaili alta ja lähti puskemaan. Tähän hukkaantui aikaa.

Kisan jälkeen Latvala kiitteli helpottuneena Rovanperää, joka on myös MM-sarjan kärjessä.

– Kiitos Kalle! Hän teki todella hienoa työtä kilpailun kakkossijalla ja Power Stagen maksimipisteillä. Se kompensoi tosi paljon viikonlopun murheita, Latvala huokasi.

– Tärkeintä on kuitenkin se, että meillä on johto sekä kuljettajien että valmistajien MM-sarjassa. Toki odotimme vähän enemmän tältä viikonlopulta.

Latvala sanoi uskoneensa, että Toyota olisi ollut nähtyä kilpailukykyisempi.

– Odotimme, että olisimme pystyneet taistelemaan voitosta. Emme olleet voittovauhdissa, joissain kohtaa olimme hyvässä vauhdissa, mutta toisissa osissa taas emme. Liikaa oli sellaista ylös-alas-meininkiä. Tässä on analyysin paikka, sitä käydään nyt kuljettajien kanssa läpi tämän jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?