Kalle Rovanperä ajoi upeasti toiseksi ja nousi MM-sarjan kärkeen! Suomalaistähti tykitti nopeinta vauhtia Power Stagella - Ralli - Ilta-Sanomat

Kalle Rovanperä ajoi upeasti toiseksi ja nousi MM-sarjan kärkeen! Suomalaistähti tykitti nopeinta vauhtia Power Stagella

Rovaniemen ensimmäinen MM-ralli on ajettu.

Kalle Rovanperä lennätti Toyotaansa Lapin lumilla viikonloppuna.­

28.2. 14:14

Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperä sijoittui toiseksi Rovaniemen MM-rallissa. Kisan voittoon ajoi Hyundailla virolaistähti Ott Tänak, joka päihitti Rovanperän 17,5 sekunnilla.

Sijoitus on Rovanperän, 20, uran paras MM-sarjan WRC-pääluokassa tähän mennessä. Rovaniemen ralli oli Rovanperän uran yhdeksäs MM-sarjan pääluokassa.

– Lähdin taistelemaan kärkisijasta täällä. Tein ajovirheen rallin alussa ja auton vauhti ei ollut ihan optimaalista. Puskin silti koko viikonlopun täysiä, Rovanperä sanoi järjestäjien haastattelussa.

Rovanperä porhalsi pohja-ajan viimeiselle erikoiskokeelle, eli otti Power Stagelta maksimipisteet. Samalla hän nousi kärkeen MM-pisteissä.

Kokonaistuloksissa hän päihitti kolmanneksi ajaneen Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvillen 2,3 sekunnilla.

M-Sport-tallin Fordilla kilpaileva Teemu Suninen sijoittui kahdeksanneksi. Fordin on raportoitu olevan kilpailukyvyltään alakynnessä MM-sarjan muihin huippuautoihin verrattuna. Suninen totesi rallin aikana, että hänen tehtävänään on vain ajaa autoa sen äärirajoilla ja ottaa ajokista kaikki irti.

Voittaja Tänak kehui järjestäjien haastattelussa Rovaniemen MM-rallia ja otti voittonsa erityisen iloisena vastaan.

– Suorituksemme oli ehjä ja hieno. Toyota ja Rovanperä olivat ehkäpä ennakkosuosikkeja, mutta hoidimme homman, Tänak myhäili.

MM-sarjan seuraava osakilpailu on määrä ajaa Kroatiassa huhtikuun lopulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?