Andreas Mikkelsen ja Ola Flöene huomasivat lihoneensa – aloittivat kyseenalaisen kilpailun - Ralli - Ilta-Sanomat

Rallitähti huomasi lihoneensa – aloitti Suomen MM-ralliin tähtäävän kisan kartturinsa kanssa: ”Hän syö aamulla kuusi banaania”

Andreas Mikkelsen ja Ola Flöene aikovat hyökätä Rovaniemen MM-ralliin aiempaa solakampina.

Andreas Mikkelsen Jyväskylän MM-rallin huoltoalueella heinäkuussa 2018.­

15.2. 21:07

Norjalainen WRC2-kuljettaja Andreas Mikkelsen on kohdannut harmillisen pulman talven aikana. Hän kertoi Dirtfish-sivustolle lihoneensa muutaman kilon.

Ahdinkoa syventää entisestään se, että myös hänen kartturinsa Ola Flöene on suonut itselleen ylimääräisiä suupaloja ja ajautunut painonnousukurimukseen.

Kaksikko päätti lopulta nostaa kissan pöydälle ja laihduttaa ennen helmikuun lopussa kurvailtavaa Rovaniemen MM-rallia.

– Tiedän, että paras keino saada Olakin laihduttamaan on kilpailla, kumpi tiputtaa painoaan enemmän ennen Suomea. Hän menee äärimmäisyyksin, koska vihaa häviämistä. Uskon, että hän syö kuusi banaania aamupalaksi eikä sen jälkeen enää mitään ja treenaa kuin hullu, norjalaiskuski totesi Dirtfishille.

Mikkelsen, 31, itse aikoi toteuttaa dieettinsä järkevämmin. Hän suunnitteli kasvattavansa harjoitusmääriään ja syövänsä terveellisempää ruokaa.

Kaksikon kilvoittelulle on järkeenkäypä selitys. MM-sarjan autokuntien yhteenlaskettua minimipainorajaa nostettiin täksi kaudeksi 170 kiloon, johon 190-senttisen norjalaisparivaljakon on ollut vaikeaa päästä.

Painorajan nostamisen myötä aiempaa harvempi miehistö joutuu ottamaan riesakseen lisäpainon. Mikkelsenin mielestä tilanne on epäoikeudenmukainen, koska hän ja Flöene lysäyttävät ”lisäpainonsa” etuistuimille, mutta kevyemmät autokunnat saavat sijoittaa sen mihin osaan autoa tahansa.

Norjalaiskuskin mukaan painon kertyminen etuistuimille ei ole ihanteellista kilpurin painopisteen jakautumisen kannalta.

– Joskus tuntuu siltä, että joutuisimme ajamaan ylimääräisen vararenkaan kanssa. Kilpailemme lajissa, joka perustuu moottoreihin. Painon ei kuuluisi olla merkittävä tekijä – mielestäni se on rahtusen epäreilua.

Mikkelsen voitti WRC2-luokan MM-avauksen Monte Carlossa ylivoimaisesti. Hän on ajanut urallaan MM-sarjan pääluokassa 112 osakilpailua, joista voittoja on kolme.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?