Kalle Rovanperä nousi Monte Carlon rallissa! - Ralli - Ilta-Sanomat

Kalle Rovanperä nousi Monte Carlon rallissa!

Kalle Rovanperä kohenteli asemiaan MM-kauden avausrallissa.

Kalle Rovanperä vauhdissa Monte Carlon rallissa.­

23.1. 8:42

Kalle Rovanperä paranteli asemiaan rallin MM-sarjan avauskilpailun kolmannen ajopäivän aluksi.

Rovanperä kiirehti kilpailun yhdeksännellä erikoiskokeella neljänneksi parasta vauhtia ja nousi kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Nuori suomalainen ei silti ollut täysin tyytyväinen ajoonsa.

– Olin aika varovainen erikoiskokeen alussa. Kun ajaminen oli sujuvaa, vauhtini oli hyvä, mutta jäisillä osuuksilla olisin voinut olla parempi, Rovanperä sanoi järjestäjien haastattelussa.

Rovanperän työnantajalla Toyotalla on kolmoisjohto Monte Carlo -rallissa. Johtopaikalle palasi ranskalainen Sebastien Ogier, joka ajoi 18,31 kilometrin mittaisen yhdeksännen erikoiskokeen peräti 17,8 sekuntia nopeammin kuin britti Elfyn Evans. Kärkipaikalta toiseksi pudonnut Evans harmitteli ajaneensa liian varovasti.

Kokonaiskilpailussa Ogierilla on 10,4 sekunnin etumatka Evansiin. Rovanperä on kärkeä perässä runsaan minuutin, 1.08,3.

MM-sarjan virolaiskuljettajalla Ott Tänakilla oli ongelmia kolmannen kisapäivän aluksi, sillä hänen Hyundainsa vasen eturengas rikkoutui. Hän jäi minuutin ja 20 sekuntia aamun erikoiskokeen kärkivauhdista.

– Pyörähdin, ja seuraavassa mutkassa sisäkurvissa oli irtokivi. Hieno aamu, kolmossijalta viidenneksi pudonnut Tänak totesi.

Neljäntenä ajaa Hyundain belgialainen Thierry Neuville 4,2 sekuntia Tänakia nopeampana. Neuville ja Tänak ovat 25–30 sekunnin päässä uhkaamassa Rovanperän kolmossijaa.

Tänään ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta. MM-sarjan avauskilpailu päättyy huomenna.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?