EK6: Kalle Rovanperä pahoissa vaikeuksissa – soimasi rajusti itseään: ”Typerä virhe” - Ralli - Ilta-Sanomat

EK6: Kalle Rovanperä pahoissa vaikeuksissa – soimasi rajusti itseään: ”Typerä virhe”

Kalle Rovanperä jäi lisää kärjestä päivän neljännellä erikoiskokeella Monte Carlossa.

Kalle Rovanperä on piiskannut Toyotansa kelpo vauhtiin MM-rallikauden avauskilpailussa.­

22.1. 13:56

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä jäi kauas kärjestä Monte Carlon kuudennella erikoiskokeella Aspremont - La Bâtie-des-Fonts 2:lla.

Hän jäi peräti 47,6 sekuntia pohja-ajan täräyttäneestä Elfyn Evansista. Pikataival oli 19,61 kilometriä pitkä.

Rovanperä oli jo ensimmäisellä väliaikapisteellä 33,6 sekuntia kärkeä perässä. Hän kertoi maalin päästyään Twitter-tilillään tehneensä typerän ajovirheen erikoiskokeen alussa.

– Oli todella mutainen mutka, jossa menetin ajoneuvoni hallinnan ja päädyin pellolle, jossa pääsin kääntymään. Typerä virhe, hän kirjoitti.

Muillakaan ei ollut helppoa. Rovanperän tallitoveri Sebastien Ogier spinnasi erikoiskokeen lopussa ja hävisi pohjat ajaneelle Evansille 34,7 sekuntia. WRC:n Twitter-tilin mukaan olosuhteet olivat päivän neljännellä erikoiskokeella hyvin haastavat.

Suomalainen tippui kokonaistilanteessa viidenneksi. Ero kärjessä sujuttelevaan Evansiin on jo minuutin ja neljä sekuntia. Edellä oleva Thierry Neuville on reilun kolmen sekunnin päässä.

Rovanperä oli kisan johdossa perjantain ensimmäisen ja kisan kolmannen pikataipaleen jälkeen. Neljännellä erikoiskokeella lätkäisty kymmenen sekunnin aikasakko tiputti suomalaisen neljännelle sijalle.

Seuraava erikoiskoe Chalancon-Gumiane 2 käynnistyy kello 14.38.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?