Kammokolari ensimmäisellä ek:lla – silminnäkijä kertoi tallipomon rajusta reaktiosta Teemu Sunisen mokan jälkeen - Ralli - Ilta-Sanomat

Kammokolari ensimmäisellä ek:lla – silminnäkijä kertoi tallipomon rajusta reaktiosta Teemu Sunisen mokan jälkeen

Teemu Sunisen MM-ralli Monte Carlossa päättyi ennen kuin ehti edes kunnolla alkaa.

Teemu Sunisen rallikausi alkoi surkeasti.­

22.1. 7:41

M-Sportin suomalaiskuski Teemu Suninen oli epäonninen kilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella. Hän törmäsi Fordillaan tien penkkaan, josta auto kimposi rinnettä alas ojan pohjalle. Vauriot olivat niin suuria, ettei Suninen pystynyt jatkamaan rallia perjantaina.

Suninen julkaisi turmasta videon Twitterissä. Hän kertoi ajautuneensa pois ajolinjalta ennen törmäystä. Suninen ja hänen kakkoskuskinsa Mikko Markkula selvisivät ehjin nahoin, mutta heitä harmitti tallin puolesta.

– Näin siinä kävi Monte Carlon rallin ensimmäisellä ek:lla. Olimme ennen kolaria kisan nopein auto, Suninen kirjoitti saatesanoiksi.

M-Sportin tallipomo Richard Millener oli todella pettynyt Sunisen kolariin. Isku oli erityisen kova, sillä tallin taloudellinen tilanne on epävarma ja takana oli paljon työtä, jotta M-Sport ylipäänsä pystyi osallistumaan MM-sarjaan. Lisävaikeuksia aiheutti tallin kotimaan Iso-Britannian koronatilanne, jonka takia pääsy Ranskaan oli vaikeaa.

– Teimme neljän viime viikon aikana valtavasti töitä päästäksemme tänne ja vielä testasimme neljän päivän ajan. Palkinto oli sitten tämä, Millener sanoi Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan ja jatkoi:

– Tämä on valtava pettymys. Oli toki hyvä, että vauhtimme oli kunnossa, mutta päätavoitteemme oli saada kaksi autoa maaliin saakka. Emme onnistuneet siinä edes ensimmäisellä pätkällä.

SVT:n ralliasiantuntija Jonas Kruse sanoi, ettei ole koskaan nähnyt Milleneriä yhtä vihaisena ja pettyneenä kuin Sunisen kolarin jälkeen.

– Tämä oli valtava isku tallille ja myös Suniselle. Tällä voi olla myös seurauksia hänen jatkolleen, sillä hänhän ei aja täyttä MM-sarjaa, Kruse sanoi.

Suninen, 26, teki M-Sportin kanssa jatkosopimuksen tammikuun alussa. Tuolloin talli tiedotti, että Suninen jakaa ajovastuun Adrien Fourmaux’n kanssa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?