Rallilegenda Timo Salonen ällistyi Jari-Matti Latvalan pomon pestistä Toyotalle – ”Maailmassa tapahtuu näköjään kaikenlaista” - Ralli - Ilta-Sanomat

Rallilegenda Timo Salonen ällistyi Jari-Matti Latvalan pomon pestistä Toyotalle – ”Maailmassa tapahtuu näköjään kaikenlaista”

Maailmanmestari Timo Salonen otti tiedon Jari-Matti Latvalan pomon pestistä epäuskoisena vastaan.

Maailmanmestari Timo Salonen (vas.) kertoi näkemyksensä Jari-Matti Latvalan pomon paikasta Toyotalla.­

22.1. 6:17

Jari-Matti Latvalan, 35, palkkaaminen Toyotan rallitallin pomoksi yllätti liki kaikki.

Vuoden 1985 maailmanmestari Timo Salonen otti tiedon Latvalan uudesta pestistä lähes epäuskoisena vastaan.

– Kyllä minä ihmettelin, mutta maailmassa tapahtuu näköjään kaikenlaista, Salonen toteaa Ilta-Sanomille.

– Mutta mikäs siinä. Voihan hän olla ihan hyvä mieskin siihen hommaan. Kokemusta ralleista pitäisi ainakin olla ihan tarpeeksi. Mutta kyllä hänen valintansa tuli suurena yllätyksenä, Salonen jatkaa.

Latvalan palkkaaminen Toyotalle on osoitus siitä, että ison autonvalmistajan japanilainen johto näkee asiat eri tavalla kuin ehkä moni muu.

Salonen ajoi urallaan kilpaa monella eri japanilaismerkillä. Hän kaasutteli Datsun-Nissanin, Mazdan ja Mitsubishin ajokeilla. Näiden valmistajien kilpatallien toimintaa pyörittivät pääosin kuitenkin eurooppalaiset.

– Kävinhän minä Japanissa tallien asioilla ja japanilaisia oli töissä ralleissakin. Heillä on tosiaan vähän erilainen ajattelutapa kilpa-autoilun asioista kuin eurooppalaisilla, Salonen pureksii omia kokemuksiaan.

Timo Salonen (vas.) ja Hannu Mikkola olivat aikoinaan tallitovereina Mazdalla.­

Latvalan tukena Toyota-tallin urheilujohdossa ovat kokeneet rallikarjut, urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström ja tämän alaisuudessa työskentelevä Jarmo Lehtinen.

Salonen, 69, arvioi, ettei Latvalalla ole aivan samanlaista työnkuvaa kuin hänen edeltäjällään Tommi Mäkisellä oli Toyotan rallitallin päällikkönä. Salonen myös epäilee, ettei Latvalan työnkuva ole aivan samanlainen kuin tallipäälliköillä on perinteisesti MM-sarjassa ollut.

– Latvalalla on tallipäällikkö-nimike, mutta siihen hänen työhönsä voi liittyä käytännössä vähän enemmän sellaista pr-hommaa.

– Mutta ajan kanssahan se sitten nähdään, miten homma lähtee luistamaan. Mikäs siinä, onnea vaan matkaan, Salonen tuumaa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?