Jari-Matti Latvalan ja Tommi Mäkisen välit ovat säröilleet, nyt he puhuivat puhelimessa – Latvala kertoo, mitä tapahtui - Ralli - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvalan ja Tommi Mäkisen välit ovat säröilleet, nyt he puhuivat puhelimessa – Latvala kertoo, mitä tapahtui

Tommi Mäkinen antoi Jari-Matti Latvalalle potkut Toyotalta 2019, mutta nyt Latvala palasi Toyotalle Mäkisen tietämättä.

Tommi Mäkinen (vas.) antoi Jari-Matti Latvalalle potkut Toyotan kisakuskin paikalta toissa kauden päätteeksi.­

17.1. 6:46

Kun Jari-Matti Latvalan Toyotan WRC-tallin tallipäällikön pestistä informoitiin joulukuussa, ilmeni ettei Toyotan aiemmalla pomolla Tommi Mäkisellä ollut minkäänlaista roolia hänen palkkaamisessaan. Nelinkertainen maailmanmestari ei edes tiennyt koko kuviosta.

Toyota kertoi aloitteen kummunneen suoraan pääjohtaja Akio Toyodalta. Saman tien alkoivat spekulaatiot Mäkisen ja Latvalan väleistä, olihan Mäkisen aiemmin tiedotettu siirtyvän Toyota-konsernissa astetta ylemmäksi, neuvonantajaksi koko autourheilupuolelle.

Miksi Mäkinen sivuutettiin? Miten Mäkinen suhtautuu Latvalaan, jolle hän antoi Toyotalta potkut WRC-kauden 2019 jälkeen?

IS oli jo aiemmin kertonut Mäkisen ja Latvalan luottamussuhteen rakoilleen. Mäkisen rallitietotaitoa pidetään priimaluokkaisena, mutta vastaavasti hänen ihmisjohtamistaitojaan on moitittu.

Nyt Latvala kertoo puhelusta, jonka Mäkinen pian pestin varmistumisen jälkeen soitti hänelle.

– Tommi oli siinä puhelussa iloisen kuuloinen, ja hän onnitteli kovasti. Tommi vaikutti olevan vilpittömästi onnellinen puolestani, Latvala sanoo.

– Tommille oli tärkeää, että suomalainen sai jatkaa hänen aloittamaansa työtä Toyotalla. Sovimme oitis, että pidämme pikapuolin palaverin, jossa käymme muun muassa tallin johtamiseen liittyviä asioita läpi.

Mitään kitkaa ei Latvalan kertoman mukaan ollut enää havaittavissa.

– Tuli hyvä fiilis. Uskon, että pystymme tekemään mainiota yhteistyötä, Latvala summaa.

MM-rallikauden on tarkoitus alkaa 21.–24. tammikuuta Monte Carlon rallilla. 25.–28. helmikuuta on vuorossa Rovaniemen ralli, joka pääsi MM-kalenteriin paikkaamaan peruttua Ruotsin MM-rallia.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?