Valtteri Bottakselta komea suoritus Tunturirallissa – yleiskilpailun voitto ylivoimaisesti Toyotan kuskille - Ralli - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottakselta komea suoritus Tunturirallissa – yleiskilpailun voitto ylivoimaisesti Toyotan kuskille

Tunturiralli avasi rallin SM-kauden.

Valtteri Bottas ajoi Rovaniemellä Citroenin WRC-autolla.­

16.1. 18:13

Toyota-kuski Juho Hänninen on voittanut Rovaniemen maisemissa ajetun Arctic Lapland -rallin eli tuttavallisemmin Tunturirallin yleiskilpailun. Yleiskilpailun toiseksi tuli Skodalla ajanut Teemu Asunmaa, joka voitti SM1-luokan. Asunmaa oli Hännistä 2.29,2 minuuttia hitaampi.

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas oli yleiskilpailussa kuudes. Citroenilla ajanut Bottas hävisi Hänniselle 3.48,3. Hännisen ja Asunmaan takana yleiskilpailun kolmanneksi ajoi Oliver Solberg.

Kaksipäiväinen kilpailu avasi rallin SM-sarjan kauden.

Asunmaa oli SM1-luokassa 22 sekuntia nopeampi Juha Saloa, joka ylsi yleiskilpailussa neljänneksi. Kilpailussa ajettiin seitsemän erikoiskoetta.

– Aamupäivästä ei ollut ihan sellainen rento fiilis, mutta iltapäivällä sitten ajettiin vähän aggressiivisemmin ja ikään kuin nostettiin vielä tasoa. Vähän meinasi olla tiukkaa, mutta löydettiin kuitenkin vauhtia pikkuisen lisää, ja se riitti, Asunmaa sanoi tiedotteessa.

Rallin SM-sarjan seuraava kilpailu ajetaan 5.–6. helmikuuta Kouvolassa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?