Kuljettajien haaveet toteutuvat Rovaniemen MM-rallissa – WRC-pomo hehkutti ”talvista ihmemaata” - Ralli - Ilta-Sanomat

Kuljettajien haaveet toteutuvat Rovaniemen MM-rallissa – WRC-pomo hehkutti ”talvista ihmemaata”

Rovaniemellä ajetaan MM-ralli 26.–28. helmikuuta.

Tällä viikolla Rovaniemellä ajetaan SM-sarjaa. Kuvassa Juho Hänninen vauhdissa Toyota Yariksellaan.­

14.1. 18:24

Suomessa ajetaan tänä vuonna ensi kertaa kaksi MM-rallia. Jyväskylän ralli pysyy paikallaan, ja helmikuussa Rovaniemellä ajettava Arctic Rally Finland korvaa perinteisen Ruotsin rallin.

Rovaniemellä ajetaan MM-pisteistä 26.–28. helmikuuta. Kolmen päivän kilpailussa on kymmenen erikoiskoetta ja taivalta 260 kilometriä.

MM-sarjan johto vakuuttaa luottamustaan Rovaniemen järjestäjiin. WRC:n toiminnanjohtaja Jona Siebel povaa kilpailusta näyttävää tapahtumaa.

– Talviralleissa on lajin hienoin meininki. Jokaisen rallikuskin unelma on päästä ajamaan talviseen ihmemaahan, jossa riittää lunta ja korkeita lumipenkkoja, Siebel kommentoi Rovaniemen isännyyttä uutistoimisto AFP:lle.

Innoissaan ollaan myös Rovaniemen kaupungin johdossa.

– Olemme ylpeästi mukana tuomassa Arctic Rally Finlandia Rovaniemelle. Arktinen olosuhde, lumi ja jää luovat MM-rallille ainutlaatuiset kilpailuolosuhteet. Kaupunki on mukana tapahtuman järjestämisessä kaikin mahdollisin keinoin, rakentaen laadukkaat puitteet ja tarjoten urheiluelämyksen, joka on omaa luokkaansa, Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala ilmoitti tiedotteessa.

Rovaniemen reitti MM-sarjaan alkoi valjeta joulukuussa, kun Ruotsin rallin järjestäjät ilmoittivat osakilpailunsa perumisesta koronarajoitusten takia.

Autourheilun lajiliitto AKK alkoi selvittää mahdollisuuksia järjestää kilpailu, ja pakasta nousi nopeasti Rovaniemi-kortti.

– Vaihtoehdoista nousi esiin Rovaniemi, missä on vahva talvirallien järjestämiskulttuuri, hyvä maine kansainvälisenä tapahtumakaupunkina sekä paljon innostuneita ja osaavia rallintekijöitä, AKK Sportsin toimitusjohtaja Riku Bitter kertoi.

– Kaupunki otti asian omakseen ilahduttavan nopeasti. On hienoa päästä tarjoamaan jotain ennen kokematonta. Nyt tehdään yhdessä historiaa.

Nyt viikonloppuna Rovaniemellä ajetaan rallin SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?