Suomeen toinen MM-ralli! Rovaniemellä ajetaan historiallinen kilpailu helmikuussa - Ralli - Ilta-Sanomat

Suomeen toinen MM-ralli! Rovaniemellä ajetaan historiallinen kilpailu helmikuussa

Arctic Rally Finland ajetaan Rovaniemellä helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

Valtteri Bottas ajoi Rovaniemellä Tunturirallissa alkuvuodesta 2020.­

14.1. 12:15

Suomessa ajetaan tänä vuonna kaksi MM-rallia. MM-sarjan kattojärjestö WRC tiedotti torstaina, että Rovaniemellä ajettava Arctic Rally Finland korvaa koronan takia perutun Ruotsin MM-rallin.

Rovaniemellä kilpaillaan 26.–28. helmikuuta. Kymmenen erikoiskoetta sisältävässä kilpailussa ajomatkaa tulee yhteensä 260 kilometriä.

Tapahtuman tuotannosta vastaa myös Jyväskylän MM-rallin pääpromoottori AKK Sports.

– Siitä asti, kun joulukuussa varmistui, että Ruotsin rallia ei ajeta, olemme tehneet kovasti töitä AKK Sportsin, Rovaniemen kaupungin ja paikallisten lajista innostuneiden kanssa saadaksemme tämän tapahtuman järjestettyä. Kyseessä oli kilpajuoksu aikaa vastaan ja kiitän kaikkia mukana olleita, WRC:n promootioyhtiön toimitusjohtaja Jona Siebel sanoi.

Rovaniemellä ajetaan ralli myös seuraavana viikonloppuna, kun kaupunki isännöi perinteistä Arctic Lapland Rallya, tuttavallisemmin Tunturirallia.

– Olemme ylpeästi mukana tuomassa Arctic Rally Finlandia Rovaniemelle. Arktinen olosuhde, lumi ja jää luovat MM-rallille ainutlaatuiset kilpailuolosuhteet. Kaupunkimme on mukana tapahtuman järjestämisessä kaikin mahdollisin keinoin, rakentaen laadukkaat puitteet ja tarjoten urheiluelämyksen, joka on omaa luokkaansa, Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala sanoi tiedotteessa.

Suomen toinen ralli on perinteinen Jyväskylän MM-ralli, joka ajetaan näillä näkymin heinä- ja elokuun vaihteessa.

MM-sarjassa on tämän hetken suunnitelman mukaan tarkoitus ajaa 12 osakilpailua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?