Ruotsin MM-ralli jää ajamatta – Tunturiralli tilalle? Rallipomo MTV Urheilulle: ”Olemme luvanneet selvittää, onko se mahdollista” - Ralli - Ilta-Sanomat

Ruotsin MM-ralli jää ajamatta – Tunturiralli tilalle? Rallipomo MTV Urheilulle: ”Olemme luvanneet selvittää, onko se mahdollista”

WRC ja FIA ovat neuvottelemassa korvaavan rallin saamisesta Ruotsin rallin tilalle.

Kalle Rovanperän ja muiden WRC-kuskien viime kausi jäi tyngäksi koronarajoitusten vuoksi ja nyt pandemia kiusaa jo ensi kauttakin. Kuvassa Rovanperä kauden päätösrallissa Italian Monzassa.­

15.12.2020 20:50

Koronaviruspandemia typisti ralliautoilun tämän vuoden MM-sarjan vain seitsemän kisan mittaiseksi, ja tiistaina MM-sarja kertoi ensi kautta koskevasta takaiskusta. Helmikuussa kauden toisena MM-osakilpailuna ajettavaksi aiottu Ruotsin ralli on peruttu Värmlannin alueen tiukkojen koronarajoitusten takia.

WRC ja FIA ovat neuvottelemassa korvaavan rallin saamisesta Ruotsin rallin tilalle. Yksi mahdollinen korvaaja olisi Rovaniemen ympäristössä ajettava Arctic Lapland Rally eli perinteinen Tunturiralli. Jyväskylän MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kertoi MTV Urheilulle, että Suomeen on oltu yhteydessä.

– Olemme luvanneet selvittää, onko se mahdollista. Aikataulu on melko tiukka, tässä on joulut välissä ja muuta. Katsotaan. Hyvin pitkälti tällainen tapahtuma on kiinni siitä, missä sitä ylipäätään tehdään, saadaanko porukkaa tekemään ja miten kaikki viranomaislupapuolet saadaan tällaisella aikataululla vietyä läpi, Tarkiainen sanoi.

– Katsotaan nyt rauhassa, ja tehdään päätöksiä sitä mukaa, kun asiat ovat sillä mallilla, että pystytään niitä tekemään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?