Sebastien Ogier voitti rallin maailmanmestaruuden ja nousi Juha Kankkusen rinnalle – Tommi Mäkisen Toyotalle karu tappio MM-taistossa

Sebastien Ogier voitti myös kauden päättäneen Monzan MM-rallin.

Kura roiskui. Sebastien Ogier voitti.

6.12.2020 14:19

Toyotan ranskalaiskuski Sebastien Ogier voitti uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Ogier ratkaisi voiton kauden päättäneessä Monzan MM-rallissa, jonka viimeisellä Power Stagella hän tuli turvallisesti maaliin.

Ogier nousi Juha Kankkusen rinnalle kuskina, joka on voittanut rallin maailmanmestaruuden kolmella eri automerkillä.

– Seitsemäs mestaruus ei kuulosta pahalta. Olen aika onnellinen. Viikonloppu oli haastava, eikä viimeinen erikoiskoe ollut nautinto, Ogier kommentoi heti rallin päätyttyä.

Ogier voitti Monzan MM-rallin. Hänelle aukesi tie maailmanmestaruuteen lauantaina, kun tallitoveri Elfyn Evans ajoi ulos ja keskeytti. Evans johti MM-sarjaa ennen ulosajoaan.

Evansin ulosajo tiesi Ogierin mestaruuden lisäksi sitä, että valmistajien maailmanmestaruus meni Hyundaille. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkiseltä meni siis tuplamestaruus sivu suun viimeisenä kaudellaan tallipäällikönä.

Mäkinen siirtyy Toyotan moottoriurheilupuolen neuvonantajaksi.

Monzan MM-rallin päätös EK:n, Power Stagen, voitti yllättäen Toyotan Takamoto Katsuta. Ogier oli erikoiskokeella vasta seitsemäs.

Esapekka Lappi kuljetti Fordinsa päätöspätkällä sijalle neljä, Kalle Rovanperä sijalle kuusi.

– Tämä ralli oli hyvä. Oli hienoa nähdä, että pystyimme kilpailemaan vaikeissa oloissa. Olen ollut hyvin tyytyväinen ajamiseeni, Lappi kommentoi pätkän jälkeen.

Lapilta kysyttiin, nähdäänkö hänet ralleissa taas tammikuussa.

– Pelkään, että ei.

Onko tämä vahvistus sille, ettet ole tulossa takaisin, toimittaja jatkoi.

– Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kyllä.

Ogierin takana Monzan MM-rallin kakkoseksi sijoittui Hyundain Ott Tänak ennen tallitoveriaan Dani Sordoa.

Lappi oli neljäs ja Rovanperä viides.

– Kiva vuosi. Ensimmäinen kerta WRC-autossa ja Toyotan tallissa. Kiitos tiimille, kaikki olivat vuoden alussa ystävällisiä ja minun oli helppoa tulla mukaan. Seuraavasta vuodesta tulee myös todella hyvä, Rovanperä kommentoi TV2:n lähetyksessä.

Ensimmäisen WRC-kautensa ajanut Rovanperä oli MM-sarjan viides. Lappi sijoittui kuudenneksi, Teemu Suninen seitsemänneksi.

Mads Östberg voitti WRC2-luokan mestaruuden. WRC3:n paras oli Jari Huttunen.

– Upea fiilis. Kiitos tiimille, sponsoreille ja kaikille, jotka auttoivat. Olen todella iloinen, muuta en voi sanoa, Huttunen kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?