EK3: Esapekka Lapin riskinotto kannatti – nousi Monzan MM-rallin johtoon hurjalla pohja-ajalla! - Ralli - Ilta-Sanomat

EK3: Esapekka Lapin riskinotto kannatti – nousi Monzan MM-rallin johtoon hurjalla pohja-ajalla!

Esapekka Lappi johtaa Monzan MM-rallia. Dani Sordon auto haisi öljylle.

Esapekka Lappi nousi Monzan MM-rallin johtoon.­

4.12.2020 12:37

Fordin suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi ajoi pohja-ajan Monzan MM-rallin perjantain toisella erikoiskokeella ja nousi kilpailun kärkeen ohi Hyundain espanjalaiskuljettaja Dani Sordon. Lappi kepitti espanjalaisen peräti 7,9 sekunnilla ja johtaa kilpailua 3,3 sekunnilla erolla, kun takana on kaikkiaan kolme erikoiskoetta.

Lapin rengaskokeilu onnistui mainiosti, kun hän ajoi selkeän pohja-ajan.

– Iso riski. Meidän piti nähdä, kuinka paljon renkaat kuluvat, mutta homma näytti toimivan, Lappi sanoi WRC.comille.

Sordolla oli ongelmia erikoiskokeen maalissa, kun hänen autonsa sammui ja päästi ilmoille vahvan öljynhajun. Espanjalainen pääsi jatkamaan matkaansa.

Hyundain belgialainen Thierry Neuville oli kolmas, mutta Fordin Teemu Suninen ja Toyotan Kalle Rovanperä romahtivat kauas kärkimies Lapista. Suninen hävisi tallitoverilleen 42,1 sekuntia ja Rovanperä 28,3 sekuntia.

Toyota pärjäsi vielä hyvin aamun ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta toisella Sebastien Ogier ja MM-sarjaa johtava Elfyn Evans jäivät parikymmentä sekuntia Lapista. Kilpailussa Ogier on yhä kolmantena.

Monzan moottoriradan maisemissa ajettavan kilpailun neljäs erikoiskoe käynnistyy kello 13.38. Perjantaina ajetaan vielä kolme pätkää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?