EK2: Sordo hurjassa vauhdissa Monzassa, Lappi toisena – Sunisella ja Tänakilla ongelmia - Ralli - Ilta-Sanomat

EK2: Sordo hurjassa vauhdissa Monzassa, Lappi toisena – Sunisella ja Tänakilla ongelmia

Dani Sordo siirtyi kärkeen ennen Esapekka Lappia.

Dani Sordo piti kovaa vauhtia perjantain avaus-ek:lla.­

4.12.2020 10:04

Hyundain espanjalaiskuljettaja Dani Sordo äityi kovaan vauhtiin Monzan MM-rallin perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella ja siirtyi kilpailun kärkeen, kun ajettuna on kaksi erikoiskoetta. Aamun ensimmäisellä pätkällä Sordo jätti toiseksi nopeimman Fordin Esapekka Lapin 4,6 ja Toyotan Kalle Rovanperän peräti 8,6 sekunnin päähän.

Rovanperän taakse jäivät tallitoverit Sebastien Ogier ja Elfyn Evans. Evans johtaa MM-sarjaa ja pyrkii varmistamaan mestaruuden kauden viimeisessä kilpailussa, joka ajetaan Monzan moottoriradan ympäristössä.

Ogier on kilpailussa kolmantena Sordon ja Lapin jälkeen. Rovanperä ja Evans miehittävät seuraavat sijat.

– Joissain paikoissa oli todella liukasta, mutta odotin sen olevan pahempaa. Olen iloinen, Sordo jutteli ek:n maalissa WRC.comille.

Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen hävisi Sordolle 12,8 sekuntia.

– Enpä tiedä. Minulla toimii ehkä kaksi tai kolme sylinteriä, ja kaikissa ei ole voimaa, Suninen ihmetteli ennen lyhyttä huoltotaukoa.

Myös Hyundain Ott Tänakilla oli ongelmia. Hänen autonsa ovi aukesi kesken ek:n, ja lisäksi virolaiskuljettaja valitteli tien liukkautta. Tänak jäi kärjestä 16,8 sekuntia ja on kilpailussa kuudentena 0,4 sekuntia Sunisen edellä.

Kilpailun kolmas erikoiskoe käynnistyy kello 11.08, ja perjantaina ajetaan kaikkiaan viisi. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?