Juha Repo kertoo, mitä rallitähtien kosteana ryyppyiltana oikeasti tapahtui – ”En vain ihan tajunnut, ettei engelsmanni kestä sitä menoa” - Ralli - Ilta-Sanomat

Juha Repo kertoo, mitä rallitähtien kosteana ryyppyiltana oikeasti tapahtui – ”En vain ihan tajunnut, ettei engelsmanni kestä sitä menoa”

Kaksi autokuntaa huuhtoi epäonnisen kisan jälkeen murhetta unholaan. Juha Repo tarkentaa tarinaa illasta.

Juha Repo (oik.) ja Juha Kankkunen Suomen MM-rallin yhteydessä vuonna 2000.­

21.11. 7:35

Uuden-Seelannin MM-rallin jälkeiset tapahtumat vuonna 2000 pompahtivat esille, kun Richard Burnsin kartanlukijana silloin toiminut Robert Reid kertoi kosteasta ja huuruisesta illasta.

Reidin avautumisen luki myös Juha Repo, joka kertoo nyt oman versionsa tuosta illasta.

Repo toimi 2000 Juha Kankkusen kartanlukijana. Subaruilla kiitäneet Kankkunen–Repo ja Burns–Reid joutuivat keskeyttämään rallin aivan loppupuolella – autot hyytyivät ihmeellisesti vain muutaman sadan metrin päähän toisistaan.

Illalla tapahtumia käytiin läpi yhdessä hotellilla.

– Meillä oli huoneet Burnsin kanssa siten, että niiden välissä oli ovi. Sanoin, että tervetuloa: otetaan pienet huonosti menneen kisan jälkeen. Ajatuksena oli, että tuikku murheeseen, Repo kertoo Ilta-Sanomille.

Reid oli kirjoittanut Instagramiin, että Juhilla oli sinä iltana tarve hukuttaa murheensa.

– Silloin tajusin, miten vaarallista on olla Juha Repon kanssa vierekkäisissä hotellihuoneissa, joiden välillä on ovi, Reid mainitsi.

Rientoihin hotellihuoneeseen liittyi Repon mukaan myös kisainsinöörejä ja muuta väkeä. Suomalaisella oli huoneessa vodkapullollinen, josta lasit kaadettiin täyteen.

– Koomisinta oli se, että myöhemmin minä ja Juha (Kankkunen) lähdimme tiimi-illalliselle. Ja jos muita vielä pääsikin mukaan, he väsähtivät nopeasti. Ei ollut mitenkään tarkoituksellista juottaa brittejä niin paljon – en vain ihan tajunnut, ettei engelsmanni kestä sitä menoa, Repo sanoo.

Hän kertoo myös, että ”eräs britti” erehtyi huoneessa wc:stä ja ranskalaisesta parvekkeesta.

Subarun tiimipäällikkö John Spiller sai vihiä tapahtumista ja tuli suomalaisten juttusille illallisella.

– Hän sanoi meille, että jatkossa muuten briteillä on sitten rallien jälkeen kielto mennä suomalaisten huoneeseen, Repo kertoo.

Richard Burns (oik.) ja Robert Reid juhlimassa Walesin MM-rallin voittoa 2001.­

Hänen mukaansa äärimmäisen railakkaat illanvietot eivät olleet yleisiä. Kyseisen Uuden-Seelannin MM-rallin jälkeen oli kuukauden tauko ennen seuraavaa osakilpailua, Suomen MM-rallia.

Repo uskoo, että olisi juhlinut Kankkusen kanssa palkintokorokkeella Uudessa-Seelannissa ilman autoon tullutta teknistä vikaa. Sekä suomalaisten että englantilaisten ajamien Subarujen keskeyttämisten syyt olivat tiettävästi vauhtipyörien pettämiset.

– Marcus Grönholmille ei varmasti kukaan olisi pärjännyt siellä, mutta kakkos- tai kolmossijaan olisi ollut hyvät mahdollisuudet.

Grönholm voitti sinä vuonna maailmanmestaruuden viiden pisteen erolla Burnsiin. Kaksikko Kankkunen–Repo sijoittui MM-sarjassa kahdeksanneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?