Brittiläinen rallimestari muisteli ryyppyiltaa – sai suomalaiselta kollegalta oppitunnin: ”Minibaarissa ei ollut mitään jäljellä” - Ralli - Ilta-Sanomat

Brittiläinen rallimestari muisteli ryyppyiltaa – sai suomalaiselta kollegalta oppitunnin: ”Minibaarissa ei ollut mitään jäljellä”

Brittikartanlukija Robert Reid muisteli värikkäästi, miten hänen suomalaiset tallitoverinsa Juha Kankkunen ja Juha Repo hukuttivat murheensa vuoden 2000 Uuden-Seelannin rallissa.

Kartanlukija Robert Reid (vas.) ja Juha Kankkunen (oik.) olivat tallitovereita Subarulla vuonna 2000.­

20.11. 10:47

Suomalaiset osaavat hukuttaa surunsa tuliliemeen tavalla, joka ei sovi kaikille. Tämän oppi kantapään kautta rallimestari Richard Burnsin kartanlukija Robert Reid.

Reid kertoi taannoin Instagramissa vuoden 2000 Uuden-Seelannin MM-rallista. Burnsin ja Reidin tallikavereina Subarulla oli tuohon aikaan parivaljakko Juha KankkunenJuha Repo.

Burns oli tiukassa mestaruustaistelussa Marcus Grönholmin kanssa. Burnsin ja Reidin autokunta johti MM-sarjaa, mutta vaikeat keliolosuhteet tekivät Uuden-Seelannin kisasta haastavan. Grönholm oli vahvoilla.

– Näytti jo siltä, että onnistuimme pelastamaan vähän pisteitä vaikean viikonlopun jälkeen. Sitten seuraavalla erikoiskokeella autostamme hajosi yhtäkkiä ohjaustehostin. Pysähdyimme myöhemmin tien varrelle. Kun tutkimme, mikä tarkalleen oli vialla, pysähtyi Juha aivan viereemme. Menin kertomaan hänelle, että meidän olisi pakko keskeyttää. Hänen kannattaisi vain jatkaa matkaansa. Kävi ilmi, että heille iski sama ongelma kuin meillä oli, ja molemmat keskeytimme samaan paikkaan, Reid tarinoi.

Subaru-kuskit kävivät keskeytyksen jälkeen palaverissa ja sen jälkeen olikin aika alkaa henkilökohtaisesti sulatella kisan antia.

– Molemmat Juhat painelivat kiireen vilkkaan hukuttamaan murheensa. Silloin tajusin, miten vaarallista on olla Juha Revon kanssa vierekkäisissä hotellihuoneissa, joiden välillä on ovi.

– Kun lähdimme tapaamaan muuta tallin väkeä baariin niin on sanomattakin selvää, että kummankaan minibaarissa ei ollut mitään jäljellä, Revon tax free -jemmasta puhumattakaan.

Grönholm kurvaili Uuden-Seelannin MM-rallin voittoon ja saavutti lopulta myös maailmanmestaruuden. Burns ja Reid pääsivät juhlimaan maailmanmestaruutta vuotta myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?