Suomalaisilla ongelmien täyttämä lauantai Sardinian MM-rallissa – ”Vauhti ei riitä” - Ralli - Ilta-Sanomat

Suomalaisilla ongelmien täyttämä lauantai Sardinian MM-rallissa – ”Vauhti ei riitä”

Teemu Suninen kaasuttelee viidentenä Italiassa.­

10.10. 20:53

Fordin Teemu Suninen lähtee Sardinian MM-rallin päätöspäivän sunnuntain neljälle erikoiskokeelle viidenneltä sijalta. Suninen starttasi lauantaipäivään kilpailun toiselta sijalta, mutta menetti rutkasti asemiaan.

Ongelmat olivat jo ennakkoon tiedossa, kun lauantaina Sardiniassa ajettiin varsin vauhdikkailla erikoiskokeilla.

– Alku oli ihan kohtuullinen. Tulokset olivat suurin piirtein sitä, mitä odotettiin. Ihan meidän vauhti ei riitä nopeimmilla pätkillä. Viitosella ja kuutosella ajettavissa mutkissa hävitään. Se on nyt fakta. Ihan sama on näkynyt edellisissäkin ralleissa, Suninen summasi.

Lisäriesaa aiheuttivat auton tekniset ongelmat.

– Aamulla meillä oli myös ongelmia käsijarrun ja keskilukon kanssa. Sen jälkeen homma oli tappion minimointia. Takkiin tuli, mutta ei sille itse mahda mitään.

Fiesta WRC:n suorituskyky ei yksinkertaisesti riitä Toyotan ja Hyundain tehdaskalustoa vastaan.

– Harmittaa ja turhauttaa tietenkin tämä tilanne. Hitaammilla pätkillä, joissa ei niin moottoria tarvita eikä suorituskykyä, pystyn vetämään 12 sekunnin pohjat. Ei siinä, ajetaan se, mitä päästään, ja ollaan tiimin paras. Enempää ei pysty tekemään, Suninen sanoi.

Kilpailun johdossa ajaa Hyundain Dani Sordo ennen tallikaveri Thierry Neuvillea ja Toyotan Sebastien Ogieria sekä Elfyn Evansia.

Toyotan Kalle Rovanperän epäonninen ralli sai jatkoa lauantaiaamuna, kun nuorukainen törmäsi rajusti puuhun päivän toisella erikoiskokeella. Tuloksena oli keskeytys.

– Siellä tuli pieni ajovirhe. Olin merkannut sen kohdan vähän huonosti nuottiin. Osuttiin ulkomutkan puuhun, jonka takia sitten piti keskeyttää. Kisa alkoi huonosti jo testipätkällä, ja perjantaina sitten oli tekniikkamurheita, Rovanperä sanoi.

– Ei ollut oikein meidän viikonloppu. Teknisiä ongelmia oli, mutta sitten se loppui omaan ajovirheeseen. Ei voi muuta kuin keskittyä seuraavaan kisaan.

Jari Huttunen ajaa R5-autojen luokassa kärkipaikalla ennen päätöspäivää. Kiuruvetinen on myös yleiskilpailussa komeasti kahdeksantena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?