Kirja: Maisa Torppa petti Jari-Matti Latvalaa viikko kihlajaisista – lähipiiri oli varoittanut: ”Ei saatana, tuosta ei tule mitään” - Ralli - Ilta-Sanomat

Kirja: Maisa Torppa petti Jari-Matti Latvalaa viikko kihlajaisista – lähipiiri oli varoittanut: ”Ei saatana, tuosta ei tule mitään”

Uutuuskirja paljastaa Jari-Matti Latvalan ja Maisa Torpan kivikkoisen parisuhteen koukeroita.

Jari-Matti Latvalan ja Maisa Torpan parisuhteessa riitti ristiaallokkoa. Tässä kaksikko kuvattuna 2017.­

1.10. 6:00

Maisa Torppa petti rallitähti Jari-Matti Latvalaa vain viikko parin kihlajaisten jälkeen. Latvala puolestaan sortui parin yhdessäolon aikana niin sanottuihin yhden illan juttuihin. Näin kerrotaan Riikka Smolander-Slotten kirjoittamassa Jari-Matti Latvala – Elämän erikoiskoe -kirjassa (Otava).

Kirja on laadittu yhteistyössä Jari-Matti Latvalan kanssa.

Torppa tuli Latvalan elämään keväällä 2016. Torppa oli aiemmin pannut merkille Latvalan Linnan juhlien tv-lähetystä katsoessaan. Latvala oli tuolloin liikkeellä sinkkumiehenä.

Latvala puolestaan oli kiinnostunut Torpasta nähtyään tämän televisiosarjassa.

Latvala oli viestitellyt Torpalle, ja pari alkoi tapailujen jälkeen seurustella huhtikuussa 2016. He muuttivat osittain saman katon alle jo elokuussa.

Uutuuskirjassa kerrotaan, että kesän 2017 jälkeen parin suhteessa alkoivat ongelmat, joita ei koskaan saatu selvitettyä.

Latvala ja Torppa kihlautuivat juhannuksena 2017.

– Maisa petti Jari-Mattia festarireissulla Himoksella viikko kihlajaisten jälkeen. Jari-Matti oli tapahtuneesta allapäin, mutta ei osannut reagoida oikein millään lailla. Hän hoki vain, kuinka tärkeää on saada Suomen MM-ralli hoidettua, kertoo kirjassa Latvalan pitkäaikainen ystävä Joonas Myllymäki.

Myös Latvalan Mari-isosisko viittaa kirjassa mainittuun festarimatkaan.

– Olin mukana Himoksen reissulla, enkä voinut hyväksyä siellä tapahtuneita asioita. Maisa käyttäytyi kuin sinkkunainen.

Isosiskon mukaan Jari-Matti antoi Maisalle anteeksi.

Kirjassa kerrotaan, että Jari-Matin parisuhde Maisa Torpan kanssa repi Latvalan perheen kahtia ja aiheutti muutenkin myllerrystä lähipiirissä.

Jari-Matti, Maisa ja Latvalan äiti pitivät yhtä, kun taas Latvalan isä, Mari-sisko ja sydänystävä Joonas Myllymäki olivat toisessa leirissä.

– Sanoin Jari-Matille heti alussa, että ei saatana, tuosta ei tule mitään. Kaikki tapahtui liian nopeasti. Jari-Matti kertoi Maisalle turhan avoimesti asioita, joita on ollut jälkeen päin helppo käyttää Jari-Mattia vastaan, Myllymäki kertoo kirjassa.

Latvalan Jari-isä sanoo suoraan, ettei hyväksynyt Torppaa poikansa kumppaniksi. Hän oli todennut pojalleen, ettei Torppa olisi Jari-Matin kanssa, jos tämä olisi tyhjätasku.

Jari-Matti Latvalan Jari-isä (oik.) on piinkova rallimies.­

Kirjan mukaan Jari-Matti oli ahdistunut siskonsa ja Maisan riidasta sekä sitä edeltäneistä tapahtumista. Tässä yhteydessä kirjassa mainitaan, että Jari-Matti teki itsekin isoja virheitä ja petti Maisaa.

– Sorruin yhden illan juttuihin, jotka satuttivat sekä Maisaa että minua itseäni. Pettäminen oli minun pakokeinoni stressaavasta tilanteesta, Latvala tilittää.

Latvala ja Torppa jatkoivat omille teilleen syksyllä 2019 valtavan mediamyllytyksen jälkeen. Häät peruttiin.

Latvala, 35, sanoo kirjassa ”epäonnistuneensa kaikissa parisuhteissaan”. Hän toteaa parisuhteiden jääneen urheilu-uran jalkoihin.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Maisa Torppaa, 29, kommentoimaan kirjassa esitettyjä asioita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?