Teemu Suninen ja Esapekka Lapi saivat pomoltaan kritiikkiä asenteestaan - Ralli - Ilta-Sanomat

Rallitiimin pomo tylytti suomalaiskuskiensa asennetta: ”Emme halua enää nähdä sellaista”

M Sportin pomo Richard Millener penää kuljettajiltaan positiivista asennetta.

Teemu Suninen sijoittui Virossa kuudenneksi.­

13.9. 14:06

Englantilaisen M Sport -rallitiimin pomo Richard Millener ruoti kovin sanoin kuskiensa asennetta syyskuun alussa ajetussa Viron MM-rallissa.

M Sportin suomalaiskuljettajat Teemu Suninen ja Esapekka Lappi sijoittuivat kuudenneksi ja seitsemänneksi ennen brittiläistä tallikaveriaan Gus Greensmithiä.

– Virossa päämme painuivat alas, emmekä halua nähdä enää sellaista. Me kaikki tiedämme missä menemme, tiedämme rajoitteemme ja meidän täytyy vain jatkaa eteenpäin, Millener pukahti DirtFish-sivustolle.

M Sport on ajautunut koronapandemian aikana pahoihin taloudellisiin ongelmiin. Tallin kuljettajat ovat päässeet harjoittelemaan koronatauon aikana huomattavasti vähemmän kuin muiden tallien kilpakumppaninsa.

Virossa testaamisen puute tuntui kuljettajien mukaan selvästi ajokkien suorituskyvyssä verrattuna Toyotaan ja Hyundaihin. Lappi valitteli viikonlopun aikana etenkin vetopidon puutetta.

Millener keskittyy kuitenkin positiivisiin puoliin ja muistuttaa Lapin ajaneen Virossa ensimmäisellä erikoiskokeella nopeimman ajan.

– Jätkät olivat huolestuneita, miten kilpailukykyinen automme olisi, ja sitten Esapekka meni ja oli nopein ensimmäisellä erikoiskokeella Virossa. Se oli toki lyhyt erikoiskoe, mutta hän oli silti nopein, ja kaikki muutkin yrittivät parhaansa.

Rallin seuraava MM-osakilpailu ajetaan 18.–20. syyskuuta Turkissa.

– On elintärkeää, että matkaamme Turkkiin positiivisella asenteella. Siitä saattaa tulla hullu ralli, jossa mitä vain voi tapahtua, ja meidän täytyy olla nopeita jotta pystymme olemaan mukana taistelussa, Millener toteaa.

MM-sarjan kärjessä on neljän kilpailun jälkeen Toyotan Sebastian Ogier ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia ja Virossa voittoa juhlinutta Hyundain Ott Tänakia. Toyotan Kalle Rovanperä on neljännellä sijalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?