KS: Ruotsista saapuu ihmisiä elokuussa rallicrosskisaan Kouvolaan – järjestäjä: ”Ei syytä paniikkiin” - Ralli - Ilta-Sanomat

KS: Ruotsista saapuu elokuussa joukko ihmisiä Kouvolaan ilman karanteenia – järjestäjä: ”Ei syytä paniikkiin”

Kuvituskuva rallicrossin MM-sarjan kaudelta 2018.

Julkaistu: 30.7. 13:43

Rallicrossin MM-osakilpailu ajetaan Tykkimäen moottoriradalla 29.–30. elokuuta.

Kouvolassa ajetaan rallicrossin MM-osakilpailu elokuun lopussa. Kouvolan Sanomat kertoo, että tapahtumaan on saapumassa ihmisiä Ruotsista, jossa MM-sarjan edelliset kisat ajetaan. Ketään ei kuitenkaan olla asettamassa karanteeniin.

– Turvajärjestelyt ovat huippuluokkaa, kilpailun järjestäjän toiminnanjohtaja Sami Puumalainen sanoo Kouvolan Sanomille.

Suomen ja Ruotsin välinen raja on suljettu väliaikaisesti johtuen maiden eroista koronavirustilanteessa. Rajan kiinni oleminen on aiheuttanut runsaasti päänvaivaa esimerkiksi yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelun järjestäjille.

Vain välttämätön työn perässä liikkuminen on sallittua maiden välisen rajan yli.

– Rallicrossin MM-sarjan promoottori IMG on antanut kisajärjestäjille koronavirustilanteen takia tarkat ohjeet, joita me noudatamme erityisen tarkasti, Puumalainen sanoo KS:lle.

Toiminnanjohtajan mukaan Kouvolaan saapuu rajallinen määrä kuljettajia, MM-sarjan työntekijöitä ja turvatarkkailijoita, joten koronakaaosta ei pitäisi olla luvassa.

– Kaikki kilpailuun liittyvät ihmiset tulevat akkreditoinnin kautta, jossa on mukana myös terveyskysely. Jokainen tulija joutuu vastaamaan kysymyksiin mahdollisista oireista, ja mikäli kyselyä ei läpäise, ei tapahtumaan ole pääsyä. Ei todellakaan ole mitään syytä paniikkiin. Ammattilaiset keskittyvät työhönsä, he eivät juuri liiku kaupungilla, Puumalainen lupaa KS:lle.

Muun muassa kasvomaskien käyttö on osa FIA:n ja MM-sarjan promoottorin turvallisuusohjeistusta, jota kaikki Kouvolan tapahtumaan osallistuvat noudattavat.

Rallicrossin MM-osakilpailu ajetaan Kouvolassa Tykkimäen moottoriradalla 29.–30. elokuuta. Kisa ajetaan ilman yleisöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?