Rallilegenda Petter Solbergin 18-vuotias poika Oliver Solberg hukkasi silmälasit – ajoi silti luokkavoittoon - Ralli - Ilta-Sanomat

Rallilegendan 18-vuotias poika ajoi luokkavoittoon, vaikka hukkasi silmälasinsa: ”Joku oli ajanut autolla niiden yli”

Oliver Solberg (oik.) seuraa isänsä Petter Solbergin (vas.) viitoittamaa rallitietä.

Julkaistu: 27.7. 22:30

Oliver Solberg oli yksi kisan tähdistä Rooman EM-rallissa.

Vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin vasta 18-vuotias poika Oliver Solberg väläytteli jälleen ajotaitojaan, kun rallin EM-sarja jatkui viime viikonloppuna Rooman ympäristön asfalttiteillä.

Ruotsin lisenssillä kilpaileva Solberg voitti ERC1 Junior -luokan ja ylsi kokonaiskilpailussa kolmanneksi, vaikka ajamista häiritsi välillä se, että nuorukainen oli hukannut jonnekin silmälasinsa.

– Valitettavasti ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen hukkasin silmälasini. En tiedä, minne pudotin ne, mutta seuraavalla erikoiskokeella minun piti ajaa ilman niitä, ja se toi ongelmia keskittymisessä ja etäisyyksien arvioimisessa, poika-Solberg kertoi italiankielisen Motorsport-sivuston mukaan.

Toisen erikoiskokeen jälkeen Oliver Solberg soitti isälleen ja kysyi, oliko tämä mahdollisesti nähnyt kuljettajan silmälaseja.

– Hän kertoi löytäneensä ne, mutta valitettavasti joku oli ajanut autolla niiden yli. Ajamisesta tuli vaikeaa, koska välillä en nähnyt tiettyjä yksityiskohtia. En ottanut mitään riskejä. Halusin oppia renkaista niin paljon kuin mahdollista ja siitä, miten asvaltilla ajetaan. Ajat olivat hyviä, jopa parempia kuin odotin, Solberg selitti.

Kilpailun voitti Citroënin R5-autolla ajanut venäläinen Aleksei Lukjanuk, jolle Solberg hävisi Volkswagenilla hieman yli minuutin. Toiseksi sijoittui italialaiskuljettaja Giandomenico Basso.

Hyundain WRC-kuljettajiin kuuluva Craig Breen jäi Solbergin taakse neljänneksi. Breen kilpaili Italiassa Hyundain R5-ajokilla.

Intialaisen MRF Tyres -rengasyhtiön testikuskina rallissa ollut Emil Lindholm sijoittui Skoda Fabia R5:llä kymmenenneksi.

– Olihan tämä sellaista tunnustelua, ja se oli tämän rallin tarkoituskin. Ajoimme ohjeiden mukaisesti ilman virheitä maaliin. Tässä vaiheessa emme lähde ajamaan sijoituksista. Niiden aika on myöhemmin, suomalaiskuljettaja kertoi verkkosivuillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?