Kalle Rovanperä antoi isälleen hurjaa kyytiä WRC-autolla - Ralli - Ilta-Sanomat

Rallitähti Kalle Rovanperä, 19, antoi isälleen hurjaa kyytiä WRC-autolla – vieressä istuneen Harrin, 54, reaktiot ovat näkemisen arvoiset

Kalle Rovanperä kaasutteli Keski-Suomen rallitesteissä. Isä-Harri sai maistaa poikansa tarjoamaa vauhtia.

Julkaistu: 9.7. 22:12

Kalle Rovanperä ja hänen isänsä Harri olivat vauhdissa soratiellä Keski-Suomessa.

Suomen nuori rallitähti Kalle Rovanperä antoi isälleen Harri Rovanperälle kovaa kyytiä – Toyotan WRC-autolla.

Talli on testannut kalustoaan tällä viikolla Keski-Suomessa.

Toyotan WRC-talli julkaisi Twitterissä videon, jossa 19-vuotias nuorukainen kaasuttelee Yariksella ja hänen 54-vuotias isänsä Harri istui kuin naulittuna kartanlukijan paikalla.

Videolla tunnelma on käänteisesti samankaltainen kuin monen suomalaisen kokemassa tilanteessa, jossa isä vie pienen poikansa huvipuiston suureen vuoristorataan ja pojan kasvoilta on luettavissa helpotus viimeisen laskun jälkeen.

Toyotan julkaisemalla videolla isä näyttää vauhdin rauhoituttua hieman helpottuneelta, kun taas poika pyyhkii menemään naama peruslukemilla ja virnistelee räväkän vedon päätteeksi.

– Se oli hirvittävää. Pelkäsin niin paljon. Auto on uskomattoman nopea. Huh, huh, isä-Rovanperä päivitteli.

Kalle Rovanperä naureskeli, että hänen oli tarkoitus pelästyttää isänsä.

– Minusta on aina hauskaa antaa hänelle kyytiä ralliautolla. Olen tehnyt niin muutaman kerran – se on aika mukavaa, hän hymyili.

Kalle Rovanperä debytoi WRC-luokassa tammikuussa 2020. Hän sijoittui upeasti kolmanneksi Ruotsissa ajetussa uransa toisessa MM-rallissa. 19-vuotias on ajanut kolme MM-rallia ja sijoittunut kolmossijan lisäksi kaksi kertaa viidenneksi.

Harri Rovanperä ajoi urallaan (1993–2006) 111 WRC-kilpailua ja voitti niistä Ruotsin MM-rallin vuonna 2001. Hän sijoittui kolmen parhaan joukkoon 15 kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?