Jari-Matti Latvala kertoi suunnitelmistaan - Ralli - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvala kertoi suunnitelmistaan: ”Aivan varmasti haluan näyttää”

Jari-Matti Latvala vauhdissa Suomen MM-rallissa kesällä 2018.

Julkaistu: 30.6. 8:30

Latvalan tutkalla näkyy jo vuosi 2022.

Rallikuski Jari-Matti Latvala, 35, ajoi helmikuussa Ruotsin MM-rallin Toyotan lainakalustolla. Hänen rallinsa loppu kuitenkin lyhyeen kuljettajasta riippumattoman teknisen vian vuoksi.

Toyota ja sen tallipäällikkö Tommi Mäkinen lupasivat Latvalalle, että hän saa hyvitykseksi auton toiseen MM-osakilpailuun.

Latvalan harmiksi WRC-autot ovat olleet vauhdissa Ruotsin rallin lisäksi vain Monte Carlossa tammikuussa ja Meksikossa maaliskuussa.

Sen jälkeen kaksi MM-rallia on siirretty ja viisi peruutettu. Yksi peruutetuista kisoista oli elokuinen Suomen MM-ralli.

Koronaviruspandemia on sotkenut rallin MM-sarjan pahasti – ja samalla myös Latvalan suunnitelmat ovat menneet uusiksi.

– Tein hartiavoimin hommia Sardinian MM-rallin saamiseksi. Sitten ohi meni Suomen MM-ralli ja heti perään Britannian vastaava. Asiat mutkistuivat. Nuo olivat ne rallit, jotka halusin, Latvala sanoi rallisivusto DirtFishille.

– Suomalaiskuskina minulle olisi ollut tärkeää ajaa Suomen MM-ralli. Sponsorit olisivat avanneet minulle mahdollisuuden päästä myös seuraaviin osakilpailuihin. Kun Suomen MM-ralli meni ohi, myös jatko on entistä vaikeampi.

WRC-autojen on ainakin suunniteltu ärjyvän tosissaan seuraavaksi syyskuussa.

Rallin MM-sarjaa kaasutellaan vuonna 2022 hybridiautoilla. Latvala uskoo, että se osaltaan tarjoaa hänelle oivan mahdollisuuden palata WRC-kuvioihin.

Latvala suunnittelee edelleen joidenkin MM-rallien ajamista lainakalustolla ennen vuotta 2022. Sen lisäksi mies kaavailee osallistumista European Historic Sporting Rally Championship -sarjaan vuonna 2021.

Hänen tallistaan löytyy sitä varten oma Toyota Celica GT4.

– Aivan varmasti haluan taistella ja näyttää potentiaalini ensi vuonna. Kun ajan hyviä ja kiinnostavia sekä asvaltilla että Suomen ralliteillä, se pitää minut vireessä.

Latvala oli aiemmin tänä kesänä ehdolla rengasvalmistaja Pirellin testikuljettajaksi. Italialaistalli palkkasi tehtävään norjalaisen Andreas Mikkelsenin.

Mikkelsenin ja Latvalan lisäksi ehdolla Pirellille olivat britti Kris Meeke ja uusiseelantilainen Hayden Paddon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?