Jari-Matti Latvala on yksi ehdokkaista rengasvalmistaja Pirellin testikuljettajan pestiin - Ralli - Ilta-Sanomat

Jatkuuko Jari-Matti Latvalan ralliura uudessa pestissä? ”Otamme sellaisen kuljettajan, joka ei aja MM-sarjaa tänä vuonna”

Rallin MM-sarjan virallinen rengasmerkki vaihtuu Pirelliksi kaudella 2021.

35-vuotias Latvala ei saanut enää tälle vuodelle vakituista kuljettajan paikkaa Tommi Mäkisen johtamasta Toyotan WRC-tallista. Arkistokuva.

17.6.2020 15:18

Jari-Matti Latvala on yksi ehdokkaista rengasvalmistaja Pirellin testikuljettajan pestiin, kertoo Autosport-sivusto.

– Otamme sellaisen kuljettajan, joka ei aja MM-sarjaa tänä vuonna, mutta jolla on kokemusta autosta, sanoi Pirellin rallitoiminnoista vastaava Terenzio Testoni.

Muita Pirellin pohdinnoissa olevia WRC-kuljettajia Latvalan lisäksi ovat brittiläinen Kris Meeke, uusiseelantilainen Hayden Paddon sekä norjalainen Andreas Mikkelsen.

– Valitsemme testikuljettajan yhdessä kansainvälisen autoliiton (FIA) kanssa. Joka tapauksessa se on yksi näistä nimistä, koska tarvitsemme kuljettajan, joka tuntee WRC Plus -autot, Testoni vahvisti Autosportille.

Latvalan jatkosuunnitelmilla on spekuloitu kauden 2019 päättymisestä lähtien. 35-vuotias suomalainen ei saanut enää tälle vuodelle vakituista kuljettajan paikkaa Tommi Mäkisen johtamasta Toyotan WRC-tallista.

Latvala ajoi MM-sarjaa kuitenkin helmikuussa 2020, jolloin hän kilpaili Toyotalta vuokraamallaan menopelillä Ruotsin rallissa. Näytönpaikka kuitenkin päättyi keskeytykseen ja isoon pettymykseen heti avauspäivänä.

Latvalan yritys Ruotsin MM-rallissa helmikuussa 2020 päättyi isoon pettymykseen.

Uusi mahdollisuus piti olla kesäkuun alussa Sardinian MM-rallissa, mutta koronapandemia pysäytti rallisarjan.

Pirelli palaa kauden 2021 alusta rallin MM-sarjan viralliseksi rengastoimittajaksi.

Koronapandemia on viivästyttänyt myös Pirellin testejä, mutta italialaisvalmistaja toivoo pääsevänsä vauhtiin heinäkuussa.

– COVID-19-pandemia on aiheuttanut meille vaikeuksia ja viivästyttänyt kaikkea. Olimme valmiina ensimmäisiin testeihin huhtikuun lopulla, mutta nyt olemme varmoja, että voimme aloittaa heinäkuussa, Testoni totesi.

Vielä ei ole varmuutta, milloin ja missä kauden 2020 rallin MM-sarja jatkuu. Myös Jyväskylän MM-ralli elokuun alusta peruttiin koronaviruksen vuoksi.

Ennen pandemian aiheuttamaa keskeytystä MM-rallia ehdittiin ajaa kolme osakilpailua. Sarjaa johtaa ranskalainen Sébastien Ogier. Paras suomalainen on neljäntenä oleva 19-vuotias Kalle Rovanperä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?