Jari-Matti Latvala haaveilee yhä paluusta MM-sarjaan - Ralli - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvala haaveilee yhä paluusta MM-sarjaan

Jari-Matti Latvala haluaa palata MM-ralleihin vakiokuskiksi.

Julkaistu: 20.5. 6:21

Latvala kertoo, että uusi työ on tuonut hänelle runsaasti iloa.

Rallin MM-sarjassa kolmesti hopealle yltänyt Jari-Matti Latvala oli rajussa ryöpytyksessä erityisesti viime syksynä, jolloin hänen ja viihdepersoona Maisa Torpan parisuhde-eroa käsiteltiin laajasti julkisuudessa.

Samoihin aikoihin selvisi myös, ettei Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitalli tarjonnut enää jatkosopimusta MM-sarjan kaikkien aikojen kokeneimmalle kuskille.

Kuluvalla kaudella Latvala ehti ajaa yksityistallin Toyotalla Ruotsin MM-rallissa helmikuussa, mutta tekniikkamurheet pilasivat kisan heti alkuunsa. Latvala olisi nähty keväällä Sardinian MM-rallissa, mutta koronapandemia pysäytti myös rallisarjan.

– Elän toivossa, että Jyväskylän MM-osakilpailu (Neste-ralli) pystyttäisiin ajamaan elokuussa. Se olisi todella tärkeä juttu itselleni, sillä tavoitteenani on yhä paluu MM-tehdastallien vakiokuskiksi, Latvala sanoo.

Urallaan 18 MM-osakilpailua voittanut Latvala työskentelee parhaillaan japanilaisen autonvalmistajan Toyotan pr- ja markkinointitehtävissä sekä uusien autojen sarjatuotantomallien testaajana.

– Se työ on tuonut minulle jo runsaasti iloa. Lisäksi rakennan parhaillaan ralliautoja kotipaikkakunnallani Tuurissa, hän summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?