Tommi Mäkinen kommentoi huhuja – ”Katsoin parhaaksi linnoittautua omatoimisesti karanteeniin” - Ralli - Ilta-Sanomat

Tommi Mäkinen kommentoi ympärillä velloneita huhuja – ”Katsoin parhaaksi linnoittautua omatoimisesti karanteeniin”

Tommi Mäkinen kertoi omasta ja johtamansa Toyota-tallinsa tilanteesta koronakriisin keskellä. Arkistokuva.

Julkaistu: 25.3. 5:55

Tommi Mäkinen kertoo Ilta-Sanomille omista ja johtamansa Toyota-tallin tunnelmista poikkeusoloissa.

Toyotan MM-rallitallin pomo Tommi Mäkinen, 55, jätti maaliskuun puolivälissä ajetun Meksikon MM-rallin varotoimena väliin.

Koronavirus oli jo Meksikon MM-rallin aikaan puheenaihe numero yksi.

Toyotalta kerrottiin, että Mäkinen jätti Meksikon osakilpailun flunssan takia väliin. Silti hänen ympärillään velloi huhuja mahdollisesta koronatartunnasta, vaikka huhut kiistettiin välittömästi.

Ilta-Sanomat tavoitti Mäkisen tiistaina puhelimitse. Hän kertoi olevansa nyt täysin terve. Mäkinen myös taustoitti päätöstään jäädä pois Meksikon-kilpailusta.

– Noin kaksi kuukautta sitten yritti lyödä sellaista pientä flunssaa päälle. Minulla oli ennen Meksikon-kisaa vielä vähän sellainen flunssainen olo ja samalla tämä koronakeskustelu nousi pintaan. Katsoin parhaaksi, että linnoittaudun omatoimisesti karanteeniin Tallinnaan, enkä lähde Meksikoon, Mäkinen kertoi.

Mäkinen on nyt siis täysin parantunut flunssastaan. Hän kertoo viettäneensä viime päivät yleisiä ohjeistuksia tarkasti noudattaen.

– Eihän tällaisessa tilanteessa missään ihmisten ilmoilla tietenkään olla. Turvallisesti ollaan.

– Kaikkihan tätä tilannetta nyt yhdessä ihmettelevät. Tämä on meille kaikille yhtä ihmeellinen tilanne, rallilegenda Mäkinen tuumi.

Mäkisen mukaan kenelläkään Toyota-tallin henkilökunnassa ei ole todettu koronavirusta.

– Kaikki Meksikossa olleet tiimimme jäsenet ovat karanteenissa sen määrätyn kaksi viikkoa. Teemme tietysti kaiken mahdollisen koronan varalta.

Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperä kaasutteli viidenneksi Meksikon tynkärallissa.

MM-sarjan järjestäjät tiedottivat hiljattain, että Meksikon MM-rallissa työskennelleeltä henkilöltä on löytynyt koronavirustartunta.

On kerrottu, että kyseinen henkilö työskenteli MM-sarjan promootioyhtiön palveluksessa.

– Hän ei ole meidän tiimin kanssa ollut tekemisissä millään muotoa, Mäkinen sanoi.

Koronaviruksen takia koko maailman urheilu on enemmän tai vähemmän jäissä. Myös MM-rallikauden eteneminen on epävarmalla pohjalla.

Epätietoisuus on suurta, ja huhtikuun lopulle kaavailtu Argentiinan osakilpailu, toukokuun lopun Portugalin ralli ja kesäkuun alun Sardinian-kilpailu on jo siirretty alkuperäisestä ajankohdastaan.

Mäkisen mukaan Toyotan tallissa työnteko jatkuu, mutta vallitsevassa tilanteessa kaikki ”ylimääräinen” on karsittu pois.

– Meillä tehdään kaikki se etätöinä, mitä pystytään. Sitten pyrimme myös mahdollisuuksien mukaan vuorottelemaan eri työtehtävissä. Nyt oikeastaan tehdään vain se, mitä tarvitsee. Toki työmääräkin on nyt vähentynyt perumisien takia.

– Tietysti me kaikki toivomme tilanteen parantumista. Terveys ennen muuta, Mäkinen totesi.