Jari-Matti Latvala saa Toyotalta satojentuhansien eurojen arvoisen korvauksen - Ralli - Ilta-Sanomat

Vahinko toi Jari-Matti Latvalalle pahan takaiskun – saa korvaukseksi Toyotalta satojentuhansien eurojen arvoisen avun

Jari-Matti Latvala ei ole enää Toyotan vakiokuljettaja. Hän kuitenkin lainaa Toyotalta autoa joihinkin kauden MM-ralleihin.

Julkaistu: 25.2. 10:37

Jari-Matti Latvala saa Toyotalta WRC-auton ilmaiseksi käyttöönsä Sardinian MM-ralliin.

Jari-Matti Latvalan paluukisa rallin MM-sarjaan päättyi murheellisesti helmikuun puolivälissä, kun Toyotalta vuokraamallaan kilpa-autolla ajanut suomalaiskuljettaja keskeytti Ruotsin tynkärallin avauspäivänä.

Latvalan vuokra-autossa ilmeni vikaa jo toisella erikoiskokeella, ja kärkikuljettajat karkasivat kauas. Latvalan suuri näyttöpaikka meni totaalisesti pieleen.

Ruotsin ralliin osallistuminen maksoi Latvalalle jopa 200 000–300 000 euroa, joista noin puolet Latvala on kertonut maksaneensa itse. Keskeyttäminen oli sikälikin valtava pettymys.

Rahat eivät kuitenkaan menneet hukkaan, sillä nyt Toyotan pomot ovat päättäneet lainata Latvalalle auton ilmaiseksi kesäkuun alussa ajettavaan Sardinian ralliin korvauksena Ruotsin rallin keskeytyksestä.

– Meidän oma vahinkomme johti Jari-Matin keskeytykseen Ruotsin rallissa. Totta kai me korvaamme sen. Jari-Matti ajaa nyt toisen kisan pieleen menneen rallin tilalle. Se on ihan selkeä juttu, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen vahvistaa IS:lle.

Toyotan kädenojennus Latvalalle on satojentuhansien eurojen arvoinen. Rallit.fi -verkkosivustolle Latvala arvioi, että hänen maksettavakseen tulee vain jotain logistisia kuluja.

– Itse asiassa yksityiskohdista ei ole vielä sovittu tarkasti. Jotain logistisia kuluja siitä varmaan minulle tulee, mutta kilpa-autosta ei mitään, Latvala sanoi.

Sardinia sopii Latvalan ajotyylille

Mäkisen mukaan Latvalan autosta petti Ruotsin rallissa päävirtakaapeli.

– Siinä oli tapahtunut jokin asennuserhe, ja suojaus oli vajavainen. Päävirtakaapelin ongelmat aiheuttivat auton käyttöhäiriön, Mäkinen kertoo.

Mäkinen uskoo, että Sardinian ralli sopii Latvalle paremmin kuin vaikeassa kelissä ajettu Ruotsin ralli.

– Ruotsin rallin olosuhteet suosivat herkkää ja pehmeää ajotyyliä. Kuten tiedämme, niin Jari-Matin ajotyyli on pikkaisen räväkämpi.

MM-rallia ajetaan seuraavaksi Meksikossa ja Argentiinassa.

Latvala osallistuu Toyotan vuokra-autolla myös Jyväskylän MM-ralliin elokuussa. Lisäksi hän tekee Toyotalle pr- ja markkinointitöitä sekä testaa Toyotan sarjatuotantomalli Yaris GR4:ää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?