EK6: Kalle Rovanperä kaasuttelee Ruotsissa kolmantena – Ogier nousi vaanimaan 0,1 sekunnin päähän - Ralli - Ilta-Sanomat

EK6: Kalle Rovanperä kaasuttelee Ruotsissa kolmantena – Ogier nousi vaanimaan 0,1 sekunnin päähän

Kalle Rovanperä taistelee kärkisijoista Ruotsissa.

Kalle Rovanperä taistelee kärkisijoista Ruotsissa.

Julkaistu: 15.2. 10:45

Rovanperä oli aamun erikoiskokeen viidenneksi nopein.

Suomen Kalle Rovanperä jatkaa kolmantena Ruotsin MM-rallissa, mutta 19-vuotias Toyota-kuljettaja sai lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella kantaansa kokeneen tallitoverinsa Sebastien Ogierin.

Ranskalainen nousi 0,1 sekunnin päähän Rovanperästä, joka oli aamun ensimmäisen erikoiskokeen viidenneksi nopein.

– On pikkuisen puhtaampaa, mutta tänään tulee olemaan hankalampaa nastojen kanssa. Jos voimme hallita tätä nopeutta, niin sitten sen pitäisi olla ok, Rovanperä tuumi WRC.comille.

Kolmas Toyota-kuljettaja Elfyn Evans jatkaa kilpailun kärjessä 11,7 sekunnin erolla ennen Hyundain Ott Tänakia. Kaksikko valtasi kärkisijat myös lauantain avauspätkällä. Rovanperällä on matkaa kärkeen jo 21,2 sekuntia.

Fordin Esapekka Lappi on viidentenä ja tallitoveri Teemu Suninen kahdeksantena.

– Olen tyytyväinen ajamiseeni. Se oli selvästi parempaa kuin eilen ja oli puhdas veto. En voi tehdä paljon enempää, Lappi summasi.

Lapilla on matkaa kolmanteen sijaan seitsemän sekuntia. Suninen on jäänyt kärkikolmikosta yli 25 sekuntia.

– Olin melko tyytyväinen ajamiseeni, mutta edelleen on kohtia, missä voin mennä paremmin. En usko, että meillä oli hyvä paikka (lähtöjärjestyksessä), koska tie on löysä ja liukas, mutta aiheutimme tämän tilanteen itsellemme eilen, Suninen viittasi huonosti menneeseen perjantaipäivään ja sen tuomaan lähtöjärjestykseen.

Tänään ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Tuoreimmat osastosta