Katastrofi! Suuren summan paluuseensa satsannut Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään – Kalle Rovanperä sadatteli ”todella typerää” virhettään - Ralli - Ilta-Sanomat

Katastrofi! Suuren summan paluuseensa satsannut Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään – Kalle Rovanperä sadatteli ”todella typerää” virhettään

Kalle Rovanperä tositoimissa Ruotsin soralla.

Kalle Rovanperä tositoimissa Ruotsin soralla.

Julkaistu: 14.2. 16:22, Päivitetty 14.2. 17:13

Perjantain päätöserikoiskoe ei suosinut suomalaisia.

Ruotsin MM-rallin perjantain neljäs erikoiskoe oli vaikea Jari-Matti Latvalalle ja Kalle Rovanperälle. Torsbyn 2,8 kilometrin sprintti sujui Rovanperältä vaisusti, sillä WRC:n liveseurannan mukaan nuoren suomalaisen auto sammui hetkeksi.

Rovanperä hävisi kisaa johtavalle tallikaverilleen Elfyn Evansille 6,8 sekuntia. Evans huristeli pikapätkän aikaan 1.42,6. Rovanperä on 14,3 sekuntia Evansia jäljessä.

– Aamu oli todella hyvä. Tein pari virhettä siellä täällä, mutta kokonaisuus oli hyvä. Auto sammui toistamiseen Torsbyn sprintissä ja se oli todella typerä virhe. Minun pitää oppia käsittelemään tuollaiset tilanteet auton kanssa, mutta minulla ei ole vielä niin paljon kokemusta, Rovanperä arvioi MM-sarjan verkkosivuilla.

Hyundain Ott Tänak kurvaili koko joukon nopeimman ajan ja nousi kokonaiskilpailussa suomalaisen ohi toiseksi. Hän on 8,5 sekuntia kisan johtajaa Evansia perässä.

Esapekka Lappi ajoi osuuden kolmanneksi nopeimman ajan ja on tällä hetkellä viidentenä, 20,9 sekuntia Evansista. Teemu Suninen ajoi pätkän neljänneksi nopeimman ajan ja näillä näkymin avauspäivän jälkeen kahdeksantena.

– Vauhtini on pysynyt aika samana läpi päivän. Häviämme koko ajan Toyotalle ja se on pettymys. Uskon, että voin yhä parantaa, Lappi puolestaan sanoi.

Sebastien Ogier on kokonaiskisan neljäntenä 17,8 sekuntia Evansia jäljessä.

Ikävin uutinen suomalaisittain päätöspätkällä tuli Latvalalle. Hän joutui keskeyttämään teknisen vian vuoksi. Vielä ei ole tiedossa jatkaako hän rallia lauantaina.

Artikkeliin päivitetty klo 16.30 tuoreimmat tilanteet erikoiskokeelta ja 17.14 suomalaiskuljettajien kommentit.

Tuoreimmat osastosta