Hurja video: Maailmanmestari Ott Tänak ajoi rajusti ulos – kuva näyttää, miten pahasti auto romuttui - Ralli - Ilta-Sanomat

Hurja video: Maailmanmestari Ott Tänak ajoi rajusti ulos – kuva näyttää, miten pahasti auto romuttui

Ott Tänak ajoi rajusti ulos.

Ott Tänak ajoi rajusti ulos.

Julkaistu: 24.1. 11:51, Päivitetty 24.1. 13:56

Monte Carlon ralli päättyi virolaiskuljettajalta perjantaina.

Hyundaille Toyotalta siirtynyt virolaiskuljettaja Ott Tänak on ajanut ulos Monte Carlon MM-rallissa. Tänakin kisa päättyi perjantain osalta EK 4:lle.

Hallitseva maailmanmestari ei pystynyt jatkamaan erikoiskoetta 9,2 kilometrin kohdalla sattuneen turman jälkeen.

– Toivottavasti Ott on kunnossa. Se oli erittäin nopea kohta, jossa hän ajoi ulos isolla ryminällä, Toyota-kuski Sebastien Ogier kommentoi Tänakin ulosajoa.

MM-rallien järjestäjätaho WRC:n verkkosivujen mukaan Tänak ja hänen kartanlukijansa Martin Järveoja ovat kunnossa. Heidät on kuitenkin viety sairaalaan tutkimuksiin varmuuden vuoksi. Kaksikko pääsi autosta ulos omin voimin.

Ylen rallilähetysten selostajana toimiva Tomi Tuominen julkaisi Twitterissä videon Tänakin ulosajosta. Tuominen kertoi saaneensa videon paikalla olleelta Puuppola Racing Teamilta.

Videolla näkyy, että Tänak ajautuu tieltä sivuun suoralla. Suoraa edelsi loiva vasemmalle kääntynyt mutka.

Vauhtia on ulosajotilanteessa runsaasti, sillä auto hyppää ilmaan tiensivussa olleista kivistä ja lentää kymmeniä metrejä, pyörähtää nokan kautta ympäri ja osuu puihin.

Rallin MM-sarja jakoi Twitterissä kuvan, joka on otettu auton sisältä sen suistuttua tieltä.

Rallyes-sivuston julkaisemasta kuvasta näkee, että autoon tuli rutkasti vaurioita. Osuman jälkeen Tänak tai kartanlukija Järveoja makasi tien pinnassa.

Tuoreimmat osastosta