Valtteri Bottas törmäsi uusiin asioihin rallipolulla – aikoo jatkaa lajin parissa - Ralli - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas törmäsi uusiin asioihin rallipolulla – aikoo jatkaa lajin parissa

Valtteri Bottas nautti Tunturirallista, vaikka tulos huononi viimevuotisesta.

18.1.2020 20:08

Kolmatta kertaa elämässään ralliin osallistunut Valtteri Bottas oli yhdeksäs Arctic Lapland Rallyssa, joka tunnetaan yhä Tunturirallina.

Bottas, 30, oli vuosi sitten debyytissään samassa rallissa viides, ja viime joulukuussa tuli voitto Ranskassa ajetusta asvalttirallista.

Tulos ei parantunut viimevuotisesta, mutta se oli aika lailla selvää jo vaikean perjantain jälkeen. Bottas osui avauspäivän viimeisellä pätkällä puuhun ja menetti siinä useita minuutteja.

Lauantaina nastolalainen sai taas paljon uusia rallikokemuksia.

– Meni paremmin kuin eilen. Aamu lähti hyvin liikkeelle ja oli hyvät kelit. Täytyy sanoa, että sitten oli aika haastava päivä. Oli paljon lunta, ja mitä enemmän sitä tuli, sitä enemmän vauhtini huononi muihin verrattuna, Bottas kertoi IS:lle.

Bottaksella ei ollut lainkaan aiempaa kokemusta runsaasta pehmeästä lumesta.

– Välillä on pitoa ja välillä ei. Mutkissa tuli takkiin, kun ei osannut laskelmoida miten niihin menee. Näkyvyyskin oli huono enkä ole tottunut siihen. Nuotitus on silloin tosi tärkeässä roolissa. Muuten meni hyvin, ei tullut mitään isoja mokia.

Kun on kysymys harrastuksesta, tärkeintä lienee hauskanpito.

Ja hauskaa Bottaksella oli.

– Tosi hauskaa. Varsinkin aamulla, kun oli kiva keli ja hyvä näkyvyys. Luntakaan ei ollut kauheasti niin tiesi tarkkaan, millainen pito on. Iltapäivällä tuli varmasti paljon oppia ja ensi kerralla pääsee taas kovempaa, jos on tuollaiset olosuhteet.

Rallikärpänen puraisi F1-kuljettaja Bottasta toden teolla viime vuonna, jolloin hän ajoi kahden rallikisan lisäksi useita testipäiviä.

Suunnitelmissa on jatkaa tänä vuonna.

– Luulisin niin, mutten ole vielä sopinut mitään. Ehkä taas elokuussa, kun on enemmän taukoa (F1-kesätauko). Siinä voisi pitää tuntumaa yllä ja taas yrittää kehittyä, Bottas suunnitteli.

Suunnitelmissa on palata Rovaniemelle myös vuoden kuluttua.

– Yritän ainakin. En näe syytä, miksi ei.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?