Kalle Rovanperältä, 19, komea debyyttivoitto WRC-autolla – kertoi rohkaisevista merkeistä: ”Oli hyvä nähdä” - Ralli - Ilta-Sanomat

Kalle Rovanperältä, 19, komea debyyttivoitto WRC-autolla – kertoi rohkaisevista merkeistä: ”Oli hyvä nähdä”

Julkaistu: 18.1. 19:42

Kalle Rovanperä valloitti Tunturirallin.

Kalle Rovanperä, 19, ajoi voittoon Arctic Lapland Rallyssa eli 55. kertaa järjestetyssä perinteikkäässä Tunturirallissa.

Rovanperä luonnehti kisaansa lyhyesti IS:lle Napapiirin Shellillä rallin päättymisen jälkeen:

– Hyvä, hän hymähti.

Banaania syönyt Rovanperä kertoi fiiliksen autossa olleen nousujohteinen.

– Tänään ajoimme kansallisella pyörällä, samalla jolla muutkin emmekä antaneet enää 1,5 millin tasoitusta nastan korkeudessa kuten eilen. Ajat tulivat ihan linjassa sen kanssa. Voin olla tyytyväinen. Sekunti per kilometri samalla pyörällä kuten Ruotsissa. Ero oli monilla pätkillä sama kuin WRC-voittajan ja R5:n välinen. Toki nämä ovat eri pätkiä eikä niitä voi sillä lailla verrata, Rovanperä sanoi.

– Oli hyvä nähdä, että pystyin R5-autoihin verrattuna ajamaan jo ihan hyvää kyytiä.

Noin 201 kilometrin mittaisessa kisassa Rovanperä löi SM1-luokan voittaneen R5-kuskin Teemu Asunmaan komealla erolla (3.27,6), vaikka menetti perjantaina aikaa kolmannen ek:n pienessä sählingissä.

Rovanperä sai Lapista tärkeää kokemusta. Hän kertoi ennen kilpailua ajaneensa noin 400–500 testikilometriä Toyotan Yaris WRC:llä.

– Todellakin. Ja ne ovat kuitenkin testikilsoja, joista vain se viisi kilsaa nuotista ajamista. Täällä oli kaikki nuotista, Rovanperä sanoi tyytyväisenä.

– Tämä oli tosi hyvää treeniä, kun tuli niin paljon nuottikilsoja ja ajettiin pitkälti uusia pätkiä eikä uudelleen samoja. Sieltä se paras oppi tulee.

Tunturiralli keräsi hyvin katsojia ja kisajärjestäjä myi tuhansia pääsylippuja. Napapiirin sankari Rovanperä oli kovassa suosiossa.

Hän nautti täysin rinnoin ensimmäisestä kokemuksestaan kilpailussa – ja seurasi myös taistelua SM-pisteistä, jonka vei dramaattisten käänteiden jälkeen nimiinsä Teemu Asunmaa ennen Eerik Pietarista ja vimeistä edelliselle pätkälle asti johtanutta Emil Lindholmia.

– Uskon, että oli hyvä juttu kun tuli pari WRC-autoa ja varsinkin että olimme Valtterin (Bottas) kanssa ajamassa. SM1-luokassa nähtiin tosi kova vääntö ja seurasin sitäkin. Jätkillä oli hienoa taistoa ja sellainen vetää varmasti katsojia. Pätkillä oli hyvin porukkaa, Rovanperä kiitteli.

– Tosi mahtava fiilis. Aina puhutaan, että täällä on Tunturin taikaa. Nyt kun ensimmäistä kertaa olin, niin voin sanoa että kyllähän sitä on.

Rovanperän ja kartturi Jonne Halttusen taistelu MM-pisteistä alkaa ensi viikonloppuna Monte Carlossa.

Tuoreimmat osastosta