Jari-Matti Latvala värväsi Juho Hännisen kartturiksi Ruotsin MM-ralliin - Ralli - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvala teki yllätysvalinnan – näin hän perustelee kovaa ratkaisuaan

Jari-Matti Latvala (vas.) palkkasi ex-tallitoverinsa Juho Hännisen (oik.) kartturikseen.

Jari-Matti Latvala (vas.) palkkasi ex-tallitoverinsa Juho Hännisen (oik.) kartturikseen.

Julkaistu: 14.1. 18:42

Jari-Matti Latvala osallistuu Ruotsin MM-ralliin Toyotalta vuokratulla WRC-tykillä. Kartturikseen hän valitsi entisen WRC-kuskin.

Jari-Matti Latvala ajaa helmikuussa Ruotsin MM-rallissa oman Latvala Motorsport -tiiminsä nimissä. Hän värväsi kartanlukijakseen tutun miehen: entisen tallitoverinsa Juho Hännisen.

Hänninen, 38, on yli viidenkymmenen MM-rallin konkari, joka ajoi kaudella 2017 Toyotan WRC-tallin tehdaskuljettajana. Hänninen nappasi tuolloin mm. Suomen MM-rallin kolmossijan.

– Juho on todella hyvä valinta kartturiksi. Hänen nuottinsa ovat aina täydellisiä, ja hänen kuskikokemuksestaan on myös hyötyä, Latvala sanoi Autosportin mukaan.

Toyotalta päättyneen kauden jälkeen lähtöpassit saaneen Latvalan mukaan Hännisen kuljettajakokemuksesta on ollut hyötyä myös auton säätämisessä.

Hänninen on toiminut neljästi aiemmin Latvalan kartturina, kun tämä on ajanut pienempiä ralleja Suomessa. MM-sarjassa Latvalan kartturina toimi kuitenkin melkein koko kuskin pitkän uran ajan Miikka Anttila.

Punkaharjulta kotoisin oleva Hänninen kertoi hiljattain MTV3:lle, että on sopinut toimivansa Latvalan kartturina myös Suomen MM-rallissa kesällä.

Jari-Matti Latvala, 34, on pitkällä urallaan ajanut peräti 208 MM-osakilpailua. Hänellä on tilillään 18 voittoa.

Tuoreimmat osastosta