Tommi Mäkisen hylkäämä huippukuljettaja jäi tyhjän päälle – ura ohi? - Ralli - Ilta-Sanomat

Tommi Mäkisen hylkäämä huippukuljettaja jäi tyhjän päälle – ura ohi?

Lentääkö Toyotan hylkäämältä Kris Meekeltä pyyhe kehään?

Lentääkö Toyotan hylkäämältä Kris Meekeltä pyyhe kehään?

Julkaistu: 6.12.2019 20:03

Kris Meeken uran jatko on vaakalaudalla.

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan rallitallin palkkalistoilta pudonneen Kris Meeken uran jatkuminen on epävarmaa. Autosport-lehden mukaan brittikuljettaja Meeke, 40, saattaa ilmoittaa aktiiviuransa päättymisestä.

Meeke liittyi Toyotan talliin viime kaudeksi. Tätä ennen hän oli saanut potkut Citroënin WRC-tallista.

Citroënilla Meeke leimattiin eräänlaiseksi ongelmatapaukseksi. Meeke tiedettiin nopeaksi, mutta toistuneet ulosajot ja kulissien takaiset väännöt Citroënin WRC-ajokin kehityssuunnasta johtivat lopulta irtisanomiseen.

Toyotalle siirryttyään Meeke ylisti Mäkisen tallia ja sen Yaris-ajokkia estoitta. Alkuhuuman jälkeen yhteistyössä voitiin nähdä myös viileämpiä tuulia.

Meeke oli päättyneellä kaudella kuudes MM-sarjassa. Sekä tallin että hänen omat tavoitteensa olivat korkeammalla. Toyota ei myöskään saavuttanut tallien mestaruutta, mikä himmensi Meeken suorituksia entisestään.

Kris Meeke ja hänen kakkoskuljettajansa Paul Nagle voittivat Suomen MM-rallin Citroenilla 2016.

Kris Meeke ja hänen kakkoskuljettajansa Paul Nagle voittivat Suomen MM-rallin Citroenilla 2016.

Ensi kaudella Toyotan tehdastallin autolla kilpailevat Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier ja Elfyn Evans.

Päättyneellä kaudella Toyotan tehdastallin autolla Meeken tapaan kaasutellut Jari-Matti Latvala aikoo jatkaa uraansa ensi kaudella yksityiskuljettajana sponsorirahaa keräten. Latvala on kertonut tavoitteekseen ajaa 2–5 rallia ajokkinaan Toyota.

Meeken suunnitelmista ei ole varmaa tietoa. Autosportin mukaan Meeke olisi haluton haalimaan sponsorirahaa MM-ralleissa kilpailemiseen. Hänen ei myöskään uskota olevan varteenotettava ehdokas M-Sport-tallissa vapaana olevaan pestiin. Tämän paikan uskotaan menevän Esapekka Lapille.

Meeke on ajanut rallia parikymmentä vuotta, joten hän on kilpaillut lukuisilla eri autoilla uransa aikana. MM-tasolla hän on Citroënin ja Toyotan lisäksi työskennellyt Minin WRC-projektissa. Meeke on voittanut urallaan yhteensä viisi MM-rallia.

IRC-sarjan mestaruuden hän nappasi Peugeot’lla vuonna 2009.

Rallilegenda Colin McRae toimi aikoinaan Meeken mentorina. McRae kuoli helikopterionnettomuudessa vuonna 2007.

Tuoreimmat osastosta