Markku Alén latasi ennusteensa Kalle Rovanperän mahdollisuuksista - Ralli - Ilta-Sanomat

Rallilegenda Markku Alén latasi ennusteensa Toyotan WRC-mieheksi nousseen Kalle Rovanperän menestysmahdollisuuksista: ”Superia”

Markku Alén luottaa Kalle Rovanperään.

Markku Alén luottaa Kalle Rovanperään.

Julkaistu: 2.12. 15:48

Markku Alén uskoo Kalle Rovanperän kykyihin.

Rallilegenda Markku Alén povaa 19-vuotiaalle Kalle Rovanperälle loistavaa tulevaisuutta Toyotan WRC-tallissa. Rovanperän sopimus Toyotalle ja loikka WRC-autoon vahvistettiin vihdoin viime keskiviikkona.

Rovanperältä ei heti kättelyssä voi odottaa maagista voittoputkea, mutta Alén uskoo, että vakuuttavia tuloksia tipahtelee jo ensi kaudella.

– Uskon, että Kalle täräyttää kisoissa heti sijoille 3–5. Ei siinä pitäisi olla mitään ongelmaa, ja kaikki siitä ylöspäin on plussaa. Hänen esityksensä WRC2-autolla ovat olleet niin hyviä ja ajokilometrejäkin on takana ihan riittävästi, Alén sanoo.

Alén arvioi, että Rovanperä sopeutuu nopeasti täysiveriseen WRC-ajokkiin.

– Jarrupaikat ja kurvinopeudet löytyvät varmasti rivakasti. Kalle on superia, hän on tosi lahjakas. Lisäksi hän saa ajaa Tunturirallinkin testikisana ennen MM-sarjan alkua.

Alén uskoo, että MM-sarjassa Rovanperän iskunpaikat voisivat olla Ruotsin ralli ja MM-kotiralli Jyväskylässä.

– Joku Monte Carlo on sitten ihan kasinoa hei! Se menee kelien ja rengasvalintojen takia ihan lotoksi. Tällaisista kisoista ei kannata hirveästi paineita ottaa. Ottaa tällaiset rallit tietyllä tapaa vähän iisimmin, tekee vain sen minkä pystyy.

Alén pitää ylipäätään Toyotan uutta kuljettajakolmikkoa Rovanperä–Sebastien OgierElfyn Evans erittäin hyvänä.

Alén hehkuttaa erityisesti kuusinkertaisen maailmanmestarin Ogierin kaappaamista Toyotalle.

– Uskon, että Ogierilla on motivaatio ihan tapissa. Kovat on piipussa!

– Ogier on sanonut, että ensi vuosi on hänen viimeinen MM-sarjassa, mutta mistä sitä tietää, jos hän pitää Toyotan autosta ja meiningistä tallissa, Alén pohtii.

Ranskalaistaituri Sebastien Ogier on nyt Toyotan mies.

Ranskalaistaituri Sebastien Ogier on nyt Toyotan mies.

Kun Ott Tänak päätti lähteä Toyotalta, Tommi Mäkisen tallin tilanne vaikutti hetken ankealta. Alénin mielestä tilanne hoidettiin Toyotalla lopulta upeasti.

– Yhdessä vaiheessa Toyotalla oli tosi hässäkkä päällä! Luulin jo, että joutuvat soittamaan meikäläiselle...Sitten olisikin olleet ihan tosissaan kovat piipussa, Alén, 68, värittelee.