Kova paljastus rallin sisäpiiristä: Näin ovelasti Sebastien Ogier junaili itsensä Toyotalle ja irtautui Citroën-sopimuksesta - Ralli - Ilta-Sanomat

Kova paljastus rallin sisäpiiristä: Näin ovelasti Sebastien Ogier junaili itsensä Toyotalle ja irtautui Citroën-sopimuksesta

Sebastien Ogier yrittää vielä voittaa seitsemännen maailmanmestaruuden.

Sebastien Ogier yrittää vielä voittaa seitsemännen maailmanmestaruuden.

Julkaistu: 29.11. 12:05

Rallipiireissä on ihmetelty, miten Sebastien Ogier pääsi lopulta siirtymään Toyotalle, vaikka ranskalaisella rallitähdellä oli sopimus Citroënin kanssa.

Kaikkien aikojen toiseksi menestyneimmällä rallikuskilla Sebastien Ogierilla oli ensi vuoden loppuun ulottuva sopimus Citroënin WRC-tallin kanssa.

Ilta-Sanomien sisäpiirilähteiden mukaan Ogier oli jo elokuussa sitä mieltä, ettei hän missään tapauksessa aja Citroënilla enää ensi vuonna. Julkisesti hän ei sitä sanonut, mutta rallin MM-sarjan sisäpiirissä tieto Ogierin lähtöaikeista alkoi vähitellen levitä.

Ogier ohitti Citroënin tallipäällikön Pierre Budarin ja alkoi hoitaa asiaa Citroënin ylimmän johdon kanssa.

Kuusinkertainen maailmanmestari ilmoitti Citroënin pomoille, että säästätte tosi paljon rahaa, jos päästätte hänet tallista pois.

Rallipiireissä jotkut arvelivat, että Toyota joutuu ehkä maksamaan siitä, että ranskalaistähti saa purettua voimassa olleen sopimuksen Citroënin kanssa.

Toyotan ei tarvinnut maksaa mitään. Ogier sai Citroënin ylimmän johdon vakuuttuneeksi, ettei hän halua enää Citroënilla ajaa, ja siinä säästyy hyvin paljon rahaa, jos hänen annetaan vapaasti lähteä tallista ilman minkäänlaisia sitoumuksia.

Sen jälkeen Citroën päätti säästää vielä enemmän rahaa ja lakkautti WRC-tallinsa jo ennen seuraavaa kautta.

Ogier halusi siirtyä Toyotalle ja teki yksivuotisen sopimuksen Tommi Mäkisen johtaman tallin kanssa.