KymiRingin rallisuunnitelma MM-erikoiskokeesta kariutui – ”Hankalasti istutettavissa”

Suunnitelma MM-rallin pikataipaleen järjestämisestä KymiRingillä on kuopattu ainakin ensi vuoden osalta.

KymiRingillä ei ajetakaan MM-rallin erikoiskoetta ensi vuonna.

29.11.2019 11:07

Iitin Kausalassa sijaitsevalle KymiRingin radalle kaavailtiin ensi kesäksi Suomen MM-rallin erikoiskoetta, mutta nyt tämä suunnitelma on Ilta-Sanomien tietojen mukaan haudattu.

KymiRing oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä kertoi elokuussa, että yhtä Suomen MM-rallin pikataipaleista suunnitellaan kesäksi 2020 KymiRingille Kymenlaaksoon.

Suomen MM-rallin ensi vuoden reitti julkistetaan virallisesti helmi-maaliskuun vaihteessa. Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kuitenkin vahvistaa jo nyt IS:lle, ettei KymiRingillä ajettavaa erikoiskoetta ensi kesän reitiltä löydy.

– Näin se on. Tässä on kyse lähinnä logistiikasta. KymiRing on kuitenkin niin kaukana. Tuollainen pitkä siirtymä on vähän hankalasti istutettavissa ralliviikonlopun ohjelmaan, Tarkiainen sanoo.

Suomen MM-rallin keskuspaikkana on Jyväskylä ja kilpailu on perinteisesti painottunut Keski-Suomen alueelle.

– Ainakaan ensi kesänä ei KymiRingillä MM-rallia ajeta. Katsotaan, jos joskus tulevaisuudessa tällainen olisi mahdollista, Tarkiainen toteaa.

MM-sarjan rallimiehiä ei nähdä kilpailemassa KymiRingillä ensi kesänä.

Aiemmin on ilmoitettu, että KymiRingillä järjestetään ratamoottoripyörien MM-sarjan osakilpailu ensi vuoden heinäkuussa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan KymiRingillä piti kaasutella ratamoottoripyörien MM-osakilpailu jo tänä vuonna.

KymiRingillä päristellään ensi vuoden elokuussa myös motocrossin MM-osakilpailu.

Suomen MM-ralli järjestetään ensi kesänä 6.–9. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?