Tässä on Tommi Mäkisen tallin Dream Team - Ralli - Ilta-Sanomat

Nyt se on varmaa: Tässä on Tommi Mäkisen tallin Dream Team – Kalle Rovanperälle kovaa suitsutusta

Kalle Rovanperän pesti Toyotan rallitallissa varmistettiin.

Kalle Rovanperän pesti Toyotan rallitallissa varmistettiin.

Julkaistu: 27.11.2019 14:17

Toyotan rallitalli vahvisti odotetut kuljettajanimet ensi kaudelle.

Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier ja Elfyn Evans ovat Tommi Mäkisen johtaman Toyotan tallin kuljettajat rallin MM-sarjassa ensi kaudella. Talli vahvisti asian keskiviikkona.

Mäkinen kertoi olevansa erittäin tyytyväinen kuljettajakolmikkoonsa.

– Tiedämme kaikki, kuinka hyvä kuljettaja Sebastien on. Elfynin vauhti riittää voittoihin kaikenlaisilla teillä, mutta tiedämme myös sen, että hän on älykäs kuljettaja, joka pystyy varmistamaan hyvän pistepotin. Kallen olen tuntenut jo pikkupojasta. On aina ollut selvää, että hänessä on jotain erityistä. Hänellä on vielä paljon opittavaa, mutta hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen, Mäkinen sanoi tiedotteessa.

Rovanperä, 19, on WRC2 Pro -luokan mestari päättyneeltä kaudelta. Hän on ajanut viime vuodet Skodalla.

– Tommi on luottanut minuun jo siitä lähtien, kun testasin heidän autoaan muutama vuosi sitten. Nyt on tosi hienoa olla mukana hänen tallissaan. Olen varma, että ensi vuodesta tulee melko vaativa. Suurimmat haasteet liittyvät uuden auton opetteluun ja MM-kalenterissa oleviin uusiin ralleihin, Rovanperä totesi tiedotteessa.

Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on nyt Toyotan mies.

Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on nyt Toyotan mies.

Kuusinkertainen maailmanmestari Ogier, 35, siirtyy Toyotalle Citroenilta, joka päätti lopettaa tehdastallinsa. Alun perin Ogierilla oli sopimus Citroenin kanssa myös ensi kaudesta. Ogier on jo aiemmin ilmoittanut, että ensi vuosi olisi hänen viimeinen rallin MM-sarjassa.

– Tämä on minulle uusi haaste, jota odotan innolla. On hienoa, että pääsen työskentelemään Toyotan kaltaisen ikonisen merkin ja lapsuuden idolini Tommi Mäkisen kanssa. Tavoitteena on ottaa taas maailmanmestaruus takaisin, Ogier hehkutti.

Walesilainen Evans, 30, siirtyy Toyotalle Fordeja ajattavasta M-Sport-tallista.

– Liittyminen Toyotalle on hieno mahdollisuus minulle. Tämä talli on ollut erittäin menestyksekäs, Evans tuumi.

Tällä tietoa Jari-Matti Latvalalle ei enää löydy töitä Toyotalta. Tallipäällikkö Mäkinen ja Toyotan presidentti Akio Toyoda kiittivät Latvalaa ja toivottivat hänelle hyvää jatkoa.

Jari-Matti Latvala ei enää saanut tallipaikkaa Toyotalta.

Jari-Matti Latvala ei enää saanut tallipaikkaa Toyotalta.

Latvala, 34, on voittanut urallaan 18 MM-osakilpailua. Omien sanojensa mukaan hän ajoi ammattilaisuransa surkeimman kauden tänä vuonna.

Instgramissa Latvala kertoi, että hän pyrkii ajamaan muutamassa MM-rallissa ensi kaudella. Hänen ajokistaan ei ole tällä erää tietoa. On mahdollista, että Latvala yrittää saada Toyotan autokseen.

Täydennetty kello 15.20 kommentteja ja kuvia. Jutun otsikkoa muokattu klo 16.15.

Tuoreimmat osastosta